Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 35’e Düştüğünü Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 35’e Düştüğünü Açıkladı

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 35’e Düştüğünü Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen ve geçtiğimiz dakikalarda sona eren Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda kademeli normalleşme, mevcut aşı stoğu ve aşılamada geçilecek yeni kategoriler ele alındı. Koca, açıklamalarında sevindirici haberler verdi.

Dün 24 saatte 1 milyon doz aşı hedefini aşmışken Fahrettin Koca, açıklamasına aşı programının arzu edilen ivmede devam etmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarına teşekkür ettikten sonra salgına karşı son atağın aşı ile zafer getireceğini belirtti.

Aşıda yaş sınırı 35’e indi:

aşı

Fahrettin Koca, yarın itibarıyla 35 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlar için de aşı randevularının açılacağını müjdeledi. Toplumsal bağışıklık hedefine her geçen gün daha da hızlı yaklaştığımızı söyleyen Koca, bugün itibarıyla 23 milyon birinci doz, 14 milyon ikinci doz olmak üzere 37 milyon doz aşı yapıldığını açıkladı. (Yapılan aşı sayısını “covid19asi.saglik.gov.tr” üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz.)

Yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanılıyor:

Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada yerli aşı konusunda yeni kabiliyetleri kazanıldığını, yerli imkânın tam bağımsızlık nişanı olduğunu ifade etti. Koca, sözlerine bu yazın maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacağını, aynı zamanda salgın haberlerinden de kurtulduğumuz son yaz olacağını ekledi.

Risk halen devam ediyor:

Aşılama hızlandığı günlerde Koca, önemli bir noktaya değindi. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman bunun tablolara yansıyacağını ifade eden Koca, halen aktif 80 binden fazla vaka olduğunu hatırlattı. Vaka, hasta, ağır hasta ve vefat oranlarının da düşmeye devam ettiğini ekledi. Son olarak tüm vatandaşlara aşı yaptırmaları konusunda yeniden çağrıda bulundu.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.