Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 45’e Düştüğünü Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 45'e Düştüğünü Açıkladı

Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 45'e Düştüğünü Açıkladı

Salgının ülkeye girişinden bu yana 1 yılı aşkın bir süre geçti. Bu süre boyunca ülkemizde toplam 55 milyon 889 bin 143 koronavirüs testi gerçekleştirildi. 5 milyon 300 bin vatandaşımızın test sonucu pozitif çıkarken 48.341 vatandaş, virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Virüse karşı koymak için en önemli araç olan aşılamaysa büyük bir hız kazandı.

Özellikle geçtiğimiz haftalarda 120 milyon doz BioNTech aşısının ülkemize getirileceği haberinin ardından aşılama çalışmalarında gözle görülür ivmelenme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı yapılacak grupların sürekli genişletildiğini aktardı. Bugünse aşılanmaya başlanacak gruplar arasına 45 yaş üstü vatandaşların da eklendiği açıklandı.

45 yaş üstü yarın aşılanmaya başlayacak:

aşı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada pazartesi ya da salı günü 4,2 milyon BioNTech aşısının ülkemize geleceğini duyurdu. Bu haberle birlikte yarından itibaren 45 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlanacağı müjdesini verdi. Bu da bizi tamamen normale dönmemiz gereken en önemli adımlardan birisi olan toplum bağışıklığına ulaşma hedefine yaklaştırdı.

Dün, üniversiteler için de sevindirici haber gelmişti:

Bakan Koca, dün gece saatlerinde Twitter’dan yaptığı paylaşımda aşılanacak vatandaşlar arasına üniversitelerin öğretim görevlileriyle personellerinin de eklendiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından da üniversite öğrencilerinin 13 Eylül tarihinden önce aşılanacağını duyurmuştu. Bu gelişmeler, önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime dönüş yapabileceğimize işaret ediyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.