Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

FIAT ile Peugeot’nun Ortak Şirketi Stellantis, Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

FIAT ile Peugeot'nun Ortak Şirketi Stellantis, Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

FIAT ile Peugeot'nun Ortak Şirketi Stellantis, Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

Çip üretiminde uzun süredir yaşanan kriz, otomotiv sektörünü gün geçtikçe daha da etkilemeye başladı. Hem otomotiv hem de teknoloji sektöründeki birçok dev marka, geçtiğimiz aylar içerisinde üretime çip krizi yüzünden ara vereceğini duyurmuştu. Bu markaların arasına, 2021 yılının başlarında FIAT Chrysler ve Peugeot S.A’nın birleşmesi sonucunda doğan Stellantis grubu da eklendi.

Kurulduğu günden beri İtalya Melfi’de bulunan fabrikalarında üretime devam eden Stellantis, tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi yüzünden haziran ayında üretimi 4 gün boyunca durdurma kararı aldı.

Sıkıntı devam ederse Temmuz ayında da üretime ara verilebilir

Stellantis

Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall olmak üzere toplam 14 markayı bünyesinde barındıran Stellantis, Toyota, Honda ve Volvo gibi büyük isimlerden sonra çip tedariğinde yaşanan kriz yüzünden fabrikalarını kapayacaklarını duyuran otomotiv devlerinden oldu.

Yapılan açıklamaya göre Melfi fabrikasında üretim, 3-4 Haziran ve 28-29 Haziran tarihleri arasında tamamen durdurulacak. Stellantis, tedarik konusunda sıkıntı devam ederse temmuz ayında da aynı tarzda bir yol izleyebileceklerini dile getirdi.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.