Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Formula 1’de Steiermark GP’ye İlk Sıradan Başlayacak Pilot Belli Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Formula 1'de Steiermark GP'ye İlk Sıradan Başlayacak Pilot Belli Oldu

Formula 1'de Steiermark GP'ye İlk Sıradan Başlayacak Pilot Belli Oldu

Formula 1’de 2021 sezonu oldukça çekişmeli geçiyor. Mercedes ve Red Bull arasındaki rekabet bu yıl zirveye tırmanmış durumda. Red Bull’un şampiyonluk için en iyi performans beklediği yarışlardan olan Steiermark GP‘de sıralama turları tamamlandı.

Bu hafta Formula 1 için yarış öncesinde de oldukça önemli gelişmeler yaşandı. FIA yönetimi pit stopları yavaşlatacak yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Ayrıca Türkiye de bir kez daha takvime dahil edilmişti.

Sıralama turlarında heyecan yüksek oldu

hamilton verstappen

İkinci antrenman seansı sırasında farklı bir kalkış şekli deneyen Bottas spin atmıştı. Bu nedenle de Fin pilota gridde 3 sıra cezası ve 2 ceza puanı verildi. Bottas’ın yaptığı deneme, Formula 1 yönetimi tarafından tehlikeli sürüş olarak değerlendirildi.

Sıralama turlarında ilk seansta bütün otomobiller kırmızı şeritli yumuşak lastikler ile piste çıkmayı tercih etti. İlk bölümde elenen isimler Latifi, Ocon, Raikkonen, Schumacher ve Mazepin oldu. Böylece Russell bu sezon Q2’ye kalma serisini devam ettirmiş oldu.

Sıralama turlarının ikinci bölümü ise oldukça çekişmeli geçti. Piste çıkan 15 pilotun tamamı 1 saniyelik zaman dilimi içerisinde sıralandı. Bu bölümde elenen pilotlar Russell, Vettel, Ricciardo, Sainz ve Giovinazzi oldu. 

İlk cebin sahibi belli oldu

verstappen

Turbo-hibrit döneminde bu pistte yapılan sekiz yarışın altısında bu pistte pole pozisyonunu almayı başaran takım Mercedes olmuştu. Son seansa ilk başlayan isim ise Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

İlk cebin sahibi Max Verstappen olurken ikinci sırayı Bottas, üçüncü sırayı ise Hamilton aldı. Onları sırasıyla Norris, Perez, Gasly, Leclerc, Tsunoda, Alonso ve Stroll takip etti. Bottas 3 sıra ceza aldığı için yarışa 5. sıradan başlayacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.