Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Google, Android 12 İçin Yeni Oyun API’leri Üzerinde Çalışıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, Android 12 İçin Yeni Oyun API'leri Üzerinde Çalışıyor

Google, Android 12 İçin Yeni Oyun API'leri Üzerinde Çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde Google, bir I/O etkinliği düzenlemiş ve uzun zamandır merak edilen Android 12 mobil işletim sisteminin tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu etkinliğin ardından da geliştiricilere yönelik olarak hazırlanan ve Android işletim sisteminin son versiyonu hakkında bilgiler de veren bir etkinlik planlanıyor.

Google’ın 2021 Oyun Geliştiricileri Konferansı 12 Temmuz’da başlayacak ve etkinlik 2 gün sürecek. 13 Temmuz akşamında da konferans sona erecek. Google, tanıtılacak her bir özellik için bir de YouTube prömiyeri gerçekleştirecek.

İndirmelere düzenleme

Pek çok yeni özellikle gelecek olan Android 12 göz alıcı temaları, görsel efektleri ve kullanışlı widgetlarıyla dikkat çekiyor. YouTube üzerinden paylaşılan tanıtım videosunda da teknoloji devinin Android 12 cihazları için devrim etkisinde bir özellik yayınlayacağı belirtiliyor.

Yeni özelliğin başlığı, tanımı ve vadettikleri, oyunların indirme sürelerini oldukça azaltacak bir yenilik ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Ne yazık ki video açıklaması teknoloji devinin vadettiklerini nasıl gerçekleştireceği konusunda bir bilgi vermiyor. Bu konudaki gizemin ortadan kalkması için en azından yarını beklememiz gerekiyor.

Videonun tanıtım metninde oyunların boyutlarının büyüdüğü ve kalitelerinin arttığı işaret ediliyor. Bu durum da haliyle uzun süreli indirmelere neden oluyor. Android geliştiricileri tarafından ortaya atılan iddialara göre bu video özellikle indirme için gereken alanlara ve kullanıcı deneyimini nasıl etkilediğine odaklanacak.

Oyunlar için yeni API

Firmanın dikkat çektiği bir diğer nokta ise yeni oyun modu API’leri oldu. Görünüşe göre firma oyuncuların performansı arttırmak için ayarları istediği gibi değiştirebilmelerini sağlayacak özellikler  üzerinde çalışıyor. Buna alternatif olarak yeni sistemde oyunlardaki güç tüketimini değiştirerek optimum noktayı bulmak da mümkün olabilecek.

Yani yeni Api ile birlikte oyun severler en yüksek yenileme hızı en iyi performans ya da en iyi batarya ömrü seçenekler arasında tercih yapabilecek Android 12’nin yeni oyuncuların tercihlerine göre  reaksiyon verebilecek. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.