Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Google’a İnat Kullanıcıları Takip Etmeyen Arama Motoru Brave Search Beta Yayınlandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google'a İnat Kullanıcıları Takip Etmeyen Arama Motoru Brave Search Beta Yayınlandı

Google'a İnat Kullanıcıları Takip Etmeyen Arama Motoru Brave Search Beta Yayınlandı

Çoğunluğu Chromium tabanlı olan ana akım web tarayıcılara bağımsız bir alternatif olarak karşımıza çıkan web tarayıcısı Brave, mart ayından bu yana sınırlı sayıda erken erişim kullanıcısıyla test edilmekte olan çevrimiçi arama motoru Brave Search‘ü beta sürümü ile tüm kullanıcıların hizmetine sundu.

Henüz geliştirme aşamasında olan ve beta sürümü ile kullanıma açılmış durumda olan Brave Search’e Brave’in kendi web tarayıcısının yanı sıra halihazırda kullanmakta olduğunuz tarayıcı üzerinden de search.brave.com üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Brave’in kullanıcılara arama motoru konusunda sunmuş olduğu en ‘ayrıcalıklı’ özellik ise gizlilik.

brave search

Brave tarafından yapılan açıklamalara göre Brave Search, tamamen bağımsız bir dizin üzerine inşa edildi ve daha da önemlisi kullanıcıların aramalarını ya da tıklamalarını hiçbir şekilde takip etmiyor. Dolayısı ile Google gibi teknoloji devlerinin arama alışkanlıklarınızı takip ederek bir ‘internet profilinizi’ oluşturması sizleri rahatsız ediyorsa Brave Search sizin için uygun bir alternatif olabilir.

Brave, kullanıcılara sunmuş olduğu avantajları 7 maddede özetliyor:

Gizlilik: Kullanıcılar takip edilmiyor ve profilleri oluşturulmuyor. Önce Kullanıcı: Reklamcılık ve veri sektörleri değil, kullanıcılar ön planda tutuluyor. Bağımsızlık: Kendi arama dizinini kullandığı için arama sonuçlarında diğer arama motoru sağlayıcılarına güvenmeye gerek kalmıyor. Seçim: Yakında Brave Search, kullanıcılara ücretli ancak reklamsız bir arama motoru ile reklamlı ancak ücretsiz arama motoru arasında seçim yapma imkanı sunacak. Şeffaflık: Brave Search, belirli sonuçları ön plana çıkarmak için algoritma hileleri ya da gizli yöntemler kullanmıyor. Denge: Brave Search, kullanıcılara arama önerileri sunarken gizlilikten ödün vermemeye dikkat ediyor. Herkese Açık: Brave Search çok yakında diğer arama motorları tarafından da kullanılabilir olacak.

Brave Search nasıl bir deneyim sunuyor? 

brave google

Dürüst olmak gerekirse şu ana kadar Brave Search’ü çok fazla kullanma imkanı yakalayamadık. Bununla birlikte ‘Webtekno’ araması yaptığımızda karşımıza pek çok sonucun çıktığını ancak ‘webtekno.com’ web sitesinin çıkmadığını gördük. Google’da ise ‘webtekno.com’ ilk sırada yer alırken sosyal medya hesapları web sitenin altında sıralandı. Dolayısı ile Brave Search’ün en azından şu an için Google’ın epey gerisinde olduğunu söyleyebiliriz ancak arama motorunun henüz beta sürümde olduğunu da unutmamak gerekiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.