Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Google’ın Galaxy Store’un Büyümesini Engellemek İçin Samsung’a Para Teklif Ettiği Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google’ın Galaxy Store’un Büyümesini Engellemek İçin Samsung'a Para Teklif Ettiği Ortaya Çıktı

Google’ın Galaxy Store’un Büyümesini Engellemek İçin Samsung'a Para Teklif Ettiği Ortaya Çıktı

Google şüphesiz ki Android platformunun en çok tercih edilen marketi olan Google Play Store’a sahip. Fakat Android platformunda henüz tekel olmuş değil. Özellikle Samsung’un cihazlarında sunduğu Galaxy Store adı verilen marketi Google’a ciddi bir rakip.

Özellikle Galaxy Store kullanıcılarına özel olarak sunulan uygulamalar ve kampanyalar, Google’ın Samsung telefonlardaki kullanımını oldukça düşürüyor. Örneğin ücretsiz bir oyunu Google Play Store ya da Galaxy Store’dan indirebilirsiniz. Fakat eğer Galaxy Store’dan indirirseniz oyun içinde özel hediyelerle karşılaşabiliyorsunuz.

Google Samsung’a para teklif etti

Google Play Store ve Samsung rekabeti

Dün ABD’nin başkenti olan Washington, D.C ve 36 eyalet, Google’a karşı güvensizlik davasında bir ortak bir iddianame hazırladı. İşin ilginç tarafı ise bu iddianame Google’ın uygulama geliştiricilerinden aldığı kesintiye de odaklanıyordu. Bildiğiniz üzere Google, uygulama geliştiricilerinin kazançlarının %30’luk bir bölümünü komisyon olarak almaktaydı. Bu durum uygulama geliştiricilerinin rakip marketlere yönelmesine sebep oluyordu.

Ayrıca iddianamede Google’ın Samsung’a, “Samsung’un mağazası olan Galaxy Store’un gelişmesinin durdurulması için sayısız taviz” karşılığında para teklif ettiği iddia edildi. Aslına bakarsanız Android platformundaki cihazların sayısına baktığımızda Samsung’un ezici üstünlüğünü hesaba katarsak bu pek de şaşılacak bir durum değil.

Google, Galaxy Store’u bitirmeye çalışıyor

Galaxy Store

İddialara göre Google, Samsung’un mağazasında olan özel uygulamalara tam erişim istiyor. Samsung cihazlarda Samsung’a özel etkinlikler yapmak ve Samsung kullanıcılarını Google Play Store’a çekecek reklamlar göstermek istiyor. Google tüm bunların karşılığında ise Samsung’a yüklü miktarda para vermek istiyor. Google, Play Store gelirlerini paylaşmamak için direkt olarak uygulamaların gelirlerinden belirli bir yüzde vermeyi de reddediyor.

Bunların hiçbirisi tabiki kanuna aykırı şeyler değil. Fakat bu olaylar Google’ın iddia ettiği gibi, “Android’in herkesin rekabet edebileceği açık bir platform” olduğuna inanmadığını gösteriyor. Ayrıca bu iddialar Google’ın potansiyel bir rakibini bitirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını da gösteriyor.

Dava henüz bir netlik kazanmadı ancak ortaya çıkan iddialara göre Google’ı yüklü miktarda bir ceza bekliyor olabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.