Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Gözümüz Yollarda Kaldı: Telegram’a Görüntülü Grup Görüşmesi Özelliği Geldi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gözümüz Yollarda Kaldı: Telegram'a Görüntülü Grup Görüşmesi Özelliği Geldi

Gözümüz Yollarda Kaldı: Telegram'a Görüntülü Grup Görüşmesi Özelliği Geldi

Görüntülü görüşmeler, özellikle son bir buçuk yıldır devam eden pandemi sebebiyle günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Haliyle devam eden süreçte tüm platformlar da bu yönde çeşitli geliştirmeler sundular. Örneğin Instagram ve WhatsApp, görüntülü görüşmede katılımcı sayısını artırdı. Bu konuda sessizliğini koruyan taraflardan biri ise Telegram’dı. 

Özellikle geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi gündemi sonrası çok daha yoğun kullanılmaya başlanan Telegram’ın en büyük eksiklerinden biri kullanıcılarına görüntülü grup görüşmeleri sunmuyor olmasıydı. Büyük bir gecikmenin ardından bu özellik nihayet platformda kullanıma sunuldu.

Uzun zamandır erteleniyordu:

Telegram görüntülü grup görüşmesi

Telegram’ın zaten epey geç kaldığı görüntülü grup görüşmesi özelliği, geçtiğimiz seneden beri erteleniyordu. İlk olarak Nisan 2020’de yapılan açıklama ile ‘çok yakında’ geleceği duyurulan özellik, 2020 bittiğinde halen daha gelmemişti. Ardından yapılan bir başka açıklama, yeni özelliğin Mayıs 2021’de geleceğini söyledi ancak bu da olmadı. Nihayet bugün görüntülü grup görüşmesi özelliğinin Telegram kullanıcılarına sunulduğu, paylaşılan bir blog yazısı ile açıklandı.

iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle Telegram kullanıcıları grup sesli sohbetlerini video konferans görüşmelerine dönüştürebilecekler. Şu an için 30 katılımcıya kadar görüşme imkanı sunan yeni özellikte kullanıcılar aynı zamanda ekran paylaşımı da yapabilecekler. Bunun özellikle toplantı gibi ekran paylaşımı gerektiren etkinlikler için oldukça kullanışlı ve gerekli bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Telegram aynı zamanda görüşmeye katılan kişi sayısının önümüzdeki dönemde artırılabileceğini ifade etti. Bu da Telegram’ı görüntülü grup görüşmesi konusunda WhatsApp’ın değil de Zoom’un rakibi haline getirebilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.