Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

‘Gurbetçiler’ İçin Dünyanın En Pahalı Şehirleri Açıklandı: Zirvede Çok Şaşıracağınız Bir Şehir Var

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

'Gurbetçiler' İçin Dünyanın En Pahalı Şehirleri Açıklandı: Zirvede Çok Şaşıracağınız Bir Şehir Var

'Gurbetçiler' İçin Dünyanın En Pahalı Şehirleri Açıklandı: Zirvede Çok Şaşıracağınız Bir Şehir Var

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer, her yıl düzenli olarak yayınladığı Yaşam Maliyeti Araştırmasının 2021 sonuçlarını paylaştı. Söz konusu araştırma, anavatanından başka bir ülkede çalışan işçiler, diğer bir deyiş ile gurbetçiler için dünyanın en pahalı şehirlerini sıralıyor.

Geçtiğimiz yıl listenin ikinci sırasında yer alan Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, ülkede devam etmekte olan gıda kıtlığı ve hiperenflasyon sebebiyle bu yıl listenin birinci sırasına yükselmiş durumda. Geçtiğimiz yıl listenin zirvesinde yer alan Hong Kong ise bu yıl ikinci sıraya gerilemiş durumda.

aşkabat

Listedeki belkide en dramatik yükseliş(!), Lübnan’ın başkenti Beyrut‘ta gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl gurbetçiler için en pahalı 45. şehir olan Beyrut, bu yıl listenin üçüncü sırasında bulunuyor. Mercer’e göre bu yükselişin en temel nedeni 2020’ye damga vuran COVID-19 salgını ve Beyrut Limanında gerçekleşen korkunç patlamanın getirdiği ekonomik bunalım. 

Euronun dolar karşısında yüzde 11 değer kazanması, Avrupa şehirlerinin ABD’deki şehirlerden daha ‘pahalı‘ kalmasına neden olmuş durumda. Bu nedenledir ki New York, listenin ilk 10 sırasından düşerken Paris, 50. sıradan 33. sıraya yükselmiş durumda. Benzer şekilde Avustralya dolarının ABD doları karşısında değer kazanması, Sidney, Melbourne gibi şehirlerin ‘pahalı’ şehirler arasına girmesini sağlamış durumda.

2021 yılında gurbetçiler için dünyanın en pahalı şehirleri

Aşkabat (Türkmenistan) Hong Kong (Çin) Beyrut (Lübnan) Tokyo (Japonya) Zürih (İsviçre) Şanghay (Çin) Singapur Cenevre (İsviçre) Pekin (Çin) Bern (İsviçre) sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.