Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Havada Ters Takla Atabilen Üç Bacaklı Robot Köpek: Karşınızda Ollie [Video]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Havada Ters Takla Atabilen Üç Bacaklı Robot Köpek: Karşınızda Ollie [Video]

Havada Ters Takla Atabilen Üç Bacaklı Robot Köpek: Karşınızda Ollie [Video]

Çinli bir teknoloji şirketi olan Tencent Robotics X Lab, düzenlediği bir etkinlikte “Ollie” olarak isimlendirdiği bir robot köpek tanıttı. Bugüne kadar tanıştığımız robot köpeklerden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Ollie, sahip olduğu bacak yapısı ile atlayıp zıplayabiliyor. Oldukça seri bir şekilde hareket eden robot, sahip olduğu yeteneklerle görenleri şaşırtıyor.

Ollie ile ilgili açıklamalarda bulunan şirket yöneticileri, bu robotun çok amaçlı bir yardımcı olduğunu söylüyorlar. Zorlu koşullar için üretilen robot, sahip olduğu tekerlekli bacaklarla atlayıp zıplamanın yanı sıra, kahve teslimatı gibi günlük işleri de yürütebiliyor. Üstelik bu robotun sahip olduğu bacak yapısı, robotun bu teslimat sırasında merdiven çıkmasını bile sağlıyor.

Karşınızda, yaramaz bir çocuk gibi hareket edebilen Ollie

Ollie

Toplamda 3 bacaklı bir yapıya sahip olan Ollie’nin üçüncü bacağı, yalnızca ihtiyaç duyulduğu durumlarda devreye giriyor. Mühendisler bu sayede, robotun sürekli olarak ekstradan enerji tüketmesini engellemiş oluyorlar. Bu arada, atlayıp zıplayan Ollie’nin havada ters takla atabiliyor oluşu, robotun sahiplerinin eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Tencent Robotics X Lab tarafından yapılan açıklamalarda, robotun çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Şirket, Ollie’nin henüz satışa hazır olmadığını düşündüklerini ancak çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yakın gelecek, Ollie gibi projelerin çoğalması ile robot yardımcıların her yerde olacağı bir dönem olacakmış gibi görünüyor.

İşte Ollie’nin marifetlerini gösteren tanıtım videosu

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.