Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Her Yıl Haziran Ayında Gerçekleşen Çilek Ayı’ndan Eşsiz Görüntüler

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Her Yıl Haziran Ayında Gerçekleşen Çilek Ayı'ndan Eşsiz Görüntüler

Her Yıl Haziran Ayında Gerçekleşen Çilek Ayı'ndan Eşsiz Görüntüler

Her yıl haziran ayında gerçekleşen Çilek Ay’ı, 24 Haziran gecesinde ortaya çıktı. 2021’nin son Süper Ay’ı olarak da adlandırılan bu doğa olayı sayesinde dünyanın dört bir yanından insanlar, Ay’ın oluşturduğu eşsiz manzaraya tanıklık etti.

Yaz mevsiminin ilk dolunayı olarak bilinen ve hem renginden hem de eski bir inanıştan dolayı Çilek Ay’ı olarak anılan bu ay, 24 Haziran gecesi saat 21.40 sularında en zirve noktasına ulaştı. Dün gece tanıklık ettiğimiz bu ay, ortalama bir dolunay görüntüsünden %7 daha büyük %15 daha parlak bir görünüme sahip. 

Çilek Ayı’nın anlamı nedir?

çilek ayı

Çilek Ayı, her yıl haziranda gerçekleşir ve çileğin hasat zamanı haziran ayına denk geldiği için birçok toplum tarafından hasadın habercisi olarak yorumlanır. Adını böyle bir inanıştan alan Çilek Ayı, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu anda meydana geldiği için aynı zamanda Süper Ay olarak anılıyor.

24 Haziran gecesinde yaşanan bu doğa olayını kaçırdığınızı düşünüyorsanız üzülmeyin, çünkü Çilek Ayı yarın güneş doğana kadar gözle görülebilecek durumda olacak. Dilerseniz dünyanın dört bir yanından çekilen Çilek Ayı’nın fotoğraflarına daha yakından bakalım.

çilek ayı

çilek ayı

çilek ayı

çilek ayı

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.