Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Huawei P40’la Birlikte EMUI Tarih Oluyor: Yerine HarmonyOS Gelecek

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Huawei P40'la Birlikte EMUI Tarih Oluyor: Yerine HarmonyOS Gelecek

Huawei P40'la Birlikte EMUI Tarih Oluyor: Yerine HarmonyOS Gelecek

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Android rakibi yeni işletim sistemi Harmony OS 2.0’ı geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtmıştı. İşletim sistemi üzerindeki çalışmalarına devam eden şirket, güncellemeyi yakın zamanda bazı mobil cihazlarına göndermeyi planlıyor. Şimdiyse hangi cihazların bu güncellemeyi alacağı ortaya çıktı.

Gelen son bilgilere göre HarmonyOS 2.0 güncellemesini alacak ilk Huawei akıllı telefonları Mate X2, Mate 40 serisi ve P40 serisi olacak. Daha önceki sızıntılarda güncellemeyi alacak ilk cihazların Mate X2 ve P50 serisi olacağı ve ardından Mate 40 serisi ve P40 serisi için güncellemenin yayınlanacağı söyleniyordu. P50 serisinin tanıtımının ertelenmesi, şirketin yol haritasında bazı değişikliklere yol açmış gibi görünüyor.

Huawei amiral gemileri, önümüzdeki ay HarmonyOS 2.0’a geçecek:

HarmonyOS

Çinli kaynaklar, Mate X2, Mate 40 serisi ve P40 serisinin önümüzdeki nisan ayı itibarıyla HarmonyOS 2.0 güncellemesini alacağını bildiriliyor. Bununla birlikte HarmonyOS 2.0 özellikli yeni bir Huawei akıllı TV de bekleniyor ancak detaylar henüz bilinmiyor.

Diğer Huawei ve Honor akıllı telefonlar konusunda ise EMUI 11 ve Magic UI 4.0 alanlar, yonga setlerine bağlı olarak, bu yıl sona ermeden önce kademeli şekilde HarmonyOS’a geçecekler. Buradaki tek istisna ise Honor V40 serisi gibi görünüyor.

Bununla birlikte EMUI 10.1 ve Magic UI 3.1’e sahip bazı modellerin, EMUI 11 / Magic UI 4.0’ı atlayarak doğrudan HarmonyOS’la güncelleneceği aktarılıyor. Bu cihazlar arasında Huawei nova 7 SE, Honor 30S, Honor X10, Honor 9X gibi modeller yer alıyor. MediaTek Dimensity yongalı cihazlar ise şu aşamada yükseltme kapsamı dışında gibi görünüyor.

Ayrıca Huawei P50’nin, kutusundan HarmonyOS işletim sistemiyle çıkan ilk akıllı telefon olması bekleniyor. Gücünü geçen yılki Kirin 9000 yongasından alacağı söylenen cihaz, önümüzdeki mayıs ayında ilk kez gösterilecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.