Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

İçerisinde Gizli Anlamlar Barındıran Zekice Düşünülmüş 19 Ünlü Marka Logosu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İçerisinde Gizli Anlamlar Barındıran Zekice Düşünülmüş 19 Ünlü Marka Logosu

İçerisinde Gizli Anlamlar Barındıran Zekice Düşünülmüş 19 Ünlü Marka Logosu

Her ne kadar küçük ve basit tasarımlara sahip olsalar da birçok şirketin logosu mesaj verme konusunda derin anlamlar barındırabiliyor. Eğer bu logolara dikkatli bakabilirseniz birçok farklı çıkarım yapabilir ve logoda daha önce görmediğiniz farklı şeyler görebilirsiniz.

Hazırladığımız bu listede dünyanın dört bir yanındaki ünlü markaların logolarının arkasındaki anlamları bir araya getirdik. Bazılarını biliyor ve bazılarını ilk defa öğrenecek olabilirsiniz, gelin lafı daha dolandırmadan listemize geçiş yapalım.

Barındırdığı gizli anlamlarla sizi şaşırtacak 19 ünlü marka logosu:

Wendy’s Beats by Dr. Dre Cisco Amazon Gamecube FedEx Gillette Toblerone LG NBC Adidas Google Apple Audi Carrefour Subway Domino’s Paramount Pictures Pinterest

Wendy’s

wendys logo

Logodaki kızın yakasındaki yazıyı gördünüz mü? Mavi çizgiler ve yuvarlak nokta ile Türkçede ‘anne’ anlamına gelen ‘Mom’ kelimesi yazıyor. Bu detay ilk kez internet kullanıcıları tarafından keşfedilmişti ve anlayacağınız üzere insanların Wendy’s restoranında yemek yerken anne yemeği yiyormuş gibi hissetmesini sağlamak için oraya koyulduğu düşünüldü. Ancak Wendy’s bunun tamamen tesadüf olduğunu ve öyle bir amaçlarının olmadığını söyledi. Yine de güzel bir teori.

Beats by Dr. Dre

beats by dr dre

İlk bakışta Beats by Dre logosu düz kırmızı yuvarlak içinde beyaz bir ‘b’ harfi olarak görülebilir. Ancak bu kırmızı yuvarlak aynı zamanda bir insan kafasını temsil ediyor, b harfi ise kulağın üstündeki Beats kulaklığını.

Cisco

cisco logo

Cisco şirketinin ne yaptığını biliyorsanız, logodaki çizgilerin dijital bir sinyali temsil ettiğini tahmin etmeniz de çok zor olmaz. Ancak bilmediğiniz şey ise telekomünikasyon şirketinin ilk olarak San Fransisco’da kurulmuş olması ve bu çizgilerin oradaki Golden Gate köprüsünü temsil ettiği.

Amazon

amazon logo

Amazon logosundaki ok işareti özel bir sebeple oraya yerleştirilmiş. Eğer dikkatli bakarsanız ok baştan sona değil, ‘a’ harfinden ‘z’ harfine gidiyor. Yani Amazon’da A’dan Z’ye aradığınız her şeyi bulabileceğinizi vurguluyor.

Gamecube

gamecube logo

90’larda ve 2000’lerin başlarında oyun oynayan insanlar Nintendo Gamecube’e aşinadır. İsimden de anlayacağınız gibi logo basit: Bir küpü içeren daha büyük bir küp gibi görünüyor değil mi? Değil işte. Eğer küplerin arasındaki boşluğa dikkatli bakarsanız, logoda hem G hem de C harflerinin olduğunu görebilirsiniz.

FedEx

fedex logo

FedEx logosundaki e ve x harflerinin arasındaki boşlukta sağ tarafa yöneltilmiş bir ok görebilirsiniz. Logonun tasarımcısı Lindeon Leader’ın Fast Company’e yaptığı açıklamada okun ileri yön ve hızı çağrıştırması amacıyla oraya konulduğunu ancak her bakanın farklı bir anlam çıkarabileceğini de ifade etti.

Gillette

gillette

Ürünlerinin ‘keskinliğini’ öne çıkarmak isteyen Gillette şirketi, G ve i harflerinin uçlarını keskin bir jilet tarafından kesilmiş gibi tasarlamış.

Toblerone

toblerone logo

Toblerone markasının çıkış yeri olan İsviçre’nin Bern şehri, ‘Ayıların Şehri’ olarak anılır. Bu sebeple şirket logosunu ürettiği zaman Matterhorn Dağı’nın içine bir ayının hatlarını çizmiş.

LG

lg logo

Birçok insan, teknoloji firması LG’nin göz kırpan suratlı logosunu direkt olarak tanır. Bununla birlikte eğer logoya dikkatli bakarsanız logo içerisinde bir L ve bir G harfinin olduğunu görebilirsiniz.

NBC

nbc logo

NBC logosundaki Gökkuşağı renklerini rastgele sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Renklerin dışında kalan beyaz bölgelere dikkatli bakarsanız bir tavus kuşunu temsil ettiğini görebilirsiniz. Bu da şirketin ürettiği içeriklerin çeşitliliğini ve onunla ne kadar gurur duymasını temsil ediyor.

Adidas

adidas logo

Adidas logosundaki üç çizginin anlamını hiç merak ettiniz mi? Çizgilerin yatık bir şekilde resmedilmesinin sebebi bir dağı temsil etmesinden geliyor. Bu da Adidas kullanıcılarının hedeflerini başarmak için geçmesi gereken zorlu yolu temsil ediyor.

Google

google logo

İlk Google logosunu tasarlayan grafik tasarımcı Ruth Kedar, logonun tasarımını “Başta Google logosu için birçok farklı renk düzeni fikri vardı. Sonunda ana renkleri kullanmaya karar verdik ancak bunları sıra sıra vermek için L harfinde ana renk olmayan yeşile yer verdik. Bu da Google’ın kurallara uymadığını temsil ediyor” şeklinde açıklıyor.

Apple

apple logo

Apple logosunun tasarımcısının ikonik ısırılmış elmayı tasarlarken aklında özel bir fikir olmamasına rağmen yine de hayran kitlesi yıllar içinde birçok teori üretti. Pek çok teorinin arasından en çok bilineni ve sevileni, tıpkı semavi dinlerin Adem ve Havva hikâyesindeki elma gibi bu elmanın bilgiyi temsil ettiği.

Audi

audi logo

Audi logosunu oluşturan dört daire, 1932 yılında Auto-Union Konsorsiyumunu oluşturan dört şirketi temsil ediyor: DKW, Horch, Wanderer ve Audi.

Carrefour

carrefour logo

Fransız süpermarket zincirinin ismi, Türkçede ‘kavşak’ anlamına geliyor ve bu sebeple logoda iki farklı yönü gösteren oklar bulunuyor. Ayrıca dikkatli bakarsanız logonun ortasında beyaz bir ‘C’ harfinin olduğunu görebilirsiniz.

Subway

subway logo

Subway logosunun başındaki ve sonundaki ok işareti, yolda gittiğiniz sırada hızlı bir biçimde yemeğinizi alıp gidebileceğinizi temsil ediyor.

Domino’s

dominos logo

Domino’s şirketi ilk kurulduğu zaman kurucular, markalarının bir zincir haline geleceğini kestiremediklerinden her açılan şube için logolarına bir nokta ekliyorlarmış. Tabii daha sonra bir franchise haline geldikleri için bugün Domino’s logosunda üç ana şubeyi temsilen üç nokta bulunuyor.

Paramount Pictures

paramount pictures logo

Paramount Picture’s şirketinin orijinal logosunda 24 yıldız bulunuyor ve bunlar dönemin film yıldızlarını temsil ediyor. 1970 yılından sonra ise logoda 24 yerine 22 yıldız kullanılmaya başlandı. Görünüşe göre iki ‘yıldız’ zamanla kaymış.

Pinterest

pinterest logo

Pinterest logosundaki kocaman ‘P’ harfi, aslında göründüğünden fazlası. Tabii ki markanın isminin ilk harfini temsil ediyor orası ayrı ancak bu harfin tasarımı bir iğne gibi tasarlanmış. Pinlemek yani iğnelemek maksadıyla böyle tasarlanan logonun arkasındaki fikir bayağı zekice.

Böylelikle gizli anlamlar bulunduran 19 logoyu derlediğimiz içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın. Ayrıca resmi Telegram kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.