Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz’da Başlayacak Normalleşmeye Dair Yeni Genelge Yayımladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da Başlayacak Normalleşmeye Dair Yeni Genelge Yayımladı

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da Başlayacak Normalleşmeye Dair Yeni Genelge Yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Haziran tarihindeki kabine toplantısında 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılacak pandemi kurallarını açıklayarak kademeli normalleşmenin üçüncü etabını ilan etmişti. Bugün ise 1 Temmuz sonrasıyla ilgili detaylı bir genelge yayınlandı ve yasaklarla ilgili bazı soru işaretleri giderildi.

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasaklarının kalkacağı 1 Temmuz’dan itibaren izlenecek yola dair yayınladığı genelgede daha önce açıklama yapılmayan bazı mekan ve etkinliklere dair düzenlemeleri de paylaştı. Genelgenin en dikkat çeken kısmı; sinema ve konserlere yönelik düzenlemeler oldu.

Kapalı mekanların neredeyse hepsi açılacak

1 temmuz genelge

Genelgeye göre 1 Temmuz’dan itibaren pandemiden dolayı faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri açılacak. Konser, festival, sinema ve eğlence sektörüyle bağlantılı daha birçok etkinlik ve mekanlara yönelik kısıtlamalar, belli şartlara uyulması gerekliliğiyle kaldırılacak. 1 Temmuz genelgesinin tamamında belirtilenler şu şekilde:

Tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ve sinemalar açılacak. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyulması kaydıyla izin verilecek. Kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar sona erecek.  Kafe, restoran gibi yeme içme yerlerinde iç ve dış mekânda kişi sınırlaması kalkacak. Nargile yasağı devam edecek.  Nikah/düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Konaklama tesislerindeki kısıtlamalar, hijyen ve mesafe kurallarına uyulması şartıyla kaldırılacak. Park, bahçe, piknik alanı gibi yerlerde pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kaldırılacak. Nargile kafeler yeni bir karar alınana kadar faaliyete devam edemeyecek. Hiçbir mekanda nargile servisi yapılamayacak. Son 14 günde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’da bulunmuş olanlara yönelik zorunlu karantina uygulaması sona erecek. Son 14 günde Afganistan ve Pakistan’da bulunanlara uygulanan zorunlu karantina uygulaması ise 10 güne düşürülecek.

Müzikli etkinliklere yönelik alınan ve ülke genelinde tepki çeken ‘müzik yayınlarının saat 24.00’a kadar yapılabilmesi’ kararında ise bir değişiklik yok. Kafe, bar, gece kulübü, konser gibi etkinliklere müzik için tanınan sınır, saat 24.00 olacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.