Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Instagram, Uygulamayı Link Yuvası Yapacak Özelliği Test Ediyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Instagram, Uygulamayı Link Yuvası Yapacak Özelliği Test Ediyor

Instagram, Uygulamayı Link Yuvası Yapacak Özelliği Test Ediyor

Sosyal medya denince akla gelen ilk platformlardan olan Instagram’a bilgisayardan fotoğraf yükleme özelliği geleceğini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Bunun yanında büyük çoğunluğun şikayetçi olduğu bir özelliği daha da yoğun kullanacak olmasıyla tartışma konusu haline gelmiş olan Instagram, şimdi de bir başka özellikle karşımızda.

Bu özelliğin yeni bir özellik olmadığını, sadece kullanım şeklinde etkili bir değişikliğe gidildiğini söyleyelim. Kullanıcılara link paylaşma imkânı sağlayan Instagram, bunu yapmak için farklı bir yöntem kullanacak. Bu bağlamda tüm kullanıcılar, hikayelerinde link paylaşabilecek gibi görünüyor.

Alışık olunan yukarı kaydırma hareketi yerine sadece sticker’a dokunulacak

Instagram

Normalde Instagram üzerinde paylaştığınız linklere kullanıcılar yukarı kaydırarak ulaşıyordu. Webtekno üzerinden örnek verecek olursak, Instagram hesabımızda gördüğünüz hikayeleri yukarı kaydırdığınızda ilgili habere ulaşıyorsunuz. Instagram, hikayelere cevap verme özelliğini de aynı hareketle gerçekleştirdiğinden paylaşılan hikâyeye cevap veremiyor, sadece ilgili linke yönlendiriliyordunuz.

Şimdi test etmekte olduğu yöntemle Instagram, kullanıcılara hem link paylaşma hem de hikayelere cevap alma imkanını aynı anda sunmayı hedefliyor gibi görünüyor. Instagram ekibi, spam veya kötü amaçlı sitelere yönlendiren linkleri paylaşan kullanıcılara karşı nöbette olacağını belirtiyor. 

Bunların yanında, henüz hikayelerine link ekleme yetkisi bulunmayan kullanıcıların da bu özellikten mahrum kalmaması isteniyor olabilir. Bilmeyenler için, Instagram’da paylaşılan hikayelere link eklemek için ya doğrulanmış bir hesaba sahip olunması ya da en az 10.000 takipçiye sahip olunması gerekiyor.

Özellik daha önce de söylediğimiz gibi şu anda test aşamasında. Bunun yanında yine söylediğimiz gibi kötü amaçlı kişilerden kaynaklı bir güvenlik sorunu karşımıza çıkabilir. Zira daha önce linklerden kaynaklı olan ve görmezden geldiğinizde başınızın yanabileceği, Instagram üzerinden gerçekleştirilen bir dolandırıcılık yöntemini sizlerle paylaşmıştık. Özellik hakkındaki yorumlarınızı, yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.