Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Intel Iris Xe DG1 Ekran Kartının Oyun Performansı Test Edildi [Video]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Intel Iris Xe DG1 Ekran Kartının Oyun Performansı Test Edildi [Video]

İşlemci denince akla ilk gelen markalardan biri olan Intel, ‘Iris’ markası altında NVIDIA ve AMD’ye üçüncü bir alternatif olarak ekran kartları da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Intel’in en azından ‘Iris Xe DG1‘ ile NVIDIA ya da AMD’nin en yeni nesil ekran kartlarına rakip olması beklenmiyordu ki ortaya çıkan ilk performans testi sonuçları, Xe DG1’in 1080p oyun deneyimi sunan bütçe dostu ekran kartı olacağını ortaya koyuyor.

ETA PRIME YouTube kanalı tarafından paylaşılan bilgilere göre Iris Xe DG1, 128 bit arabirimde 4 GB LPDDR4X-4266 bellek, 1.500 MHz artırılmış frekans hızı ve 30W enerji tüketimine sahip. Dolayısı ile PCIe enerji dönüştürücülerine ihtiyaç duymuyor ve soğutmak için ekstra bir çaba sarf etmeye gerek kalmayacak.

ekran kartı

ETA PRIME, Xe DG1’i henüz erken üretim aşamasındaki 750 dolarlık bir Asus CyberPowerPC’de test etti. Iris Xe DG1, orijinal modelde 8GB DDR4-3000 RAM ile eşleştiriliyor olsa da ETA PRIME bunu 16GB çift kanal DDR4-3600 RAM ile değiştirdi. İşlemci olarak ise Core i5-11400F kullanıldı.

Peki Iris Xe DG1, oyunlarda nasıl bir performans sergiledi? Test sonuçlarına göre Intel’in bütçe dostu ekran kartı, 1080p çözünürlükte orta ve düşük ayarlarda oyunlarda kabul edilebilir performanslar gösterebilecek. GTA V, standart ayarlarda 79 ile 92 FPS sunarken; Forza 4 düşük ayarlarda, Genshin Impact ise orta ayarlarda 60 fps civarında FPS sundu. Cyberpunk 2077 yalnızca 720p çözünürlük ve düşük ayarlarda oynanabilirken; Red Dead Redemption 2 düşük ayarlar ve 900p çözünürlükte 32 ila 47 FPS verdi.

Intel Iris Xe DG1 ekran kartının test edildiği video

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.