Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Intel’in NVIDIA ve AMD Rakibi Yeni Ekran Kartı Markası Açıklandı: İşte Karşınızda ARC

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Intel'in NVIDIA ve AMD Rakibi Yeni Ekran Kartı Markası Açıklandı: İşte Karşınızda ARC

Intel'in NVIDIA ve AMD Rakibi Yeni Ekran Kartı Markası Açıklandı: İşte Karşınızda ARC

Günümüzde ekran kartı almaya kalkıştığınızda koskoca dünyada karşınıza yalnızca iki adet şirketin modelleri çıkıyor: NVIDIA ve AMD. Bu iki şirket, tasarladıkları ekran kartlarını farklı üreticiler aracılığıyla piyasaya sürüyor ve böylelikle ekran kartları bizlere ulaşıyor. Fakat iki şirketin halihazırda büyük rekabet içinde olduğu bu sektöre yeni bir isim daha katıldı.

Daha önce yüksek performanslı ekran kartlarına ilgi gösterdiğini gördüğümüz Intel, bugün resmen yüksek performanslı ekran kartlarının geliştirileceği bir marka duyurdu. Intel’in yüksek performanslı ekran kartları, Intel ARC markası altında alıcı bulacak. Şirketin ilk ekran kartı hakkında da heyecanlandıran bilgiler var.

İlk ekran kartı 2022’nin ilk üç ayı içinde çıkıyor:

intel arc

Daha önce DG2 ismiyle görülen Intel’in yüksek performanslı ekran kartı, tahminlere göre ‘Alchemist’ ismiyle önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Arc markalı Alchemist ekran kartları, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlar için geliştirilecek. Haliyle bu ekran kartı, AMD ve NVIDIA’ya meydan okuyacak. Şirket, gelecekteki ekran kartlarına da Battlemage, Celestial ve Druid isimlerini verecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.