Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

İnternet Aleminin Sevilen Robot Köpeği Spot, BTS Üyeleriyle Dans Etti

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İnternet Aleminin Sevilen Robot Köpeği Spot, BTS Üyeleriyle Dans Etti

İnternet Aleminin Sevilen Robot Köpeği Spot, BTS Üyeleriyle Dans Etti

Hyundai’nin, yaptığı robotik köpeklerle internet alemine adını duyurmuş olan ve yine bu robotlar sayesinde uluslararası alanda da kendini göstermiş olan Boston Dynamics’i kendi bünyesine kattığını geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Bu hamleyle halihazırda geliştirmekte olduğu robotik alanında sağlam bir ilerleme kaydetmesi beklenen Hyundai, bunu kutlamak için eğlenceli bir video paylaştı.

Videoda Güney Kore’nin dünya çapında devasa bir hayran kitlesine sahip olan grubu BTS’in üyeleri, sevimli robot köpek Spot ile dans yarışması yapıyor. Bunun yanında Boston Dynamics’in başka robotları da videoda yer alıyor. İşte paylaşılan eğlenceli video:

Detaylı programlama sayesinde uzun dans rutinleri sorunsuz gerçekleşti:

Boston Dynamics’den Eric Whitman, Spot’un üzerinde bulunan sensörlerle değil, oldukça uzun uğraşılmış bir programlama ile bu dans hareketlerini gerçekleştirdiğini belirtiyor. Bunun yanında aktarılan bilgilere göre firma, bu videoda, daha önceki eğlenceli dans videolarında bulunan hareketleri de kurgulamış olan Monica Thomas’la birlikte çalıştı.

Boston Dynamics’in sahibi olan Marc Raibert’e neden bu tür videolara odaklanıldığı sorulduğunda ise dans gibi atletik hareketlerin, robotların mekanik yapılarını öne çıkardığını söylüyor. Bunun bir getirisi olarak da farklı dans rutinleri için yeni programlama araçlarının gerektiğini ekliyor. Firma bu alanda, Choreographer yazılımını kullanıyor.

BTS Spot

İzlemesinin oldukça eğlenceli olduğunu söyleyebileceğimiz bu videoların faydası elbette sadece izleyici kesime değil. Boston Dynamics tarafından paylaşılan veya bu robotları içeren videolar her seferinde milyonlarca izleyiciye ulaşıyor. Bu da firmanın daha çok kişiye ulaşmasını sağlıyor. 

Başta da bahsettiğimiz Hyundai’nin Boston Dynamics’i kendi bünyesine katmasıyla birlikte firmanın ulaşmayı amaçladığı hedeflerine değindiğimiz haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Video hakkındaki fikirlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.