Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

İnternetten Sattığı Ürünü Göndermeyen ‘Satıcıya’ 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Verildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İnternetten Sattığı Ürünü Göndermeyen 'Satıcıya' 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Verildi

İnternetten Sattığı Ürünü Göndermeyen 'Satıcıya' 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Verildi

E-ticaret, özellikle COVID-19 nedeniyle evlerimize kapandığımız son bir yılda zirve noktasına ulaşmış olsa da pandemiden önce de hemen her türlü ürünü çevrimiçi alışveriş platformlarından satın almak mümkün oluyordu. Haliyle e-ticaret dolandırıcılığı da en az e-ticaretin kendisi kadar uzun bir geçmişe sahip.

Orhan Sarak isimli bir vatandaş, 2018 yılında sosyal medya üzerinden ‘pat pat‘ olarak isimlendirilen bir tarım aracını ‘satılık’ olarak ilana koydu. Şinasi E. adlı bir başka vatandaş ise ilandaki aracı uygun bularak Sarak ile iletişime geçti. 

e-ticaret

Alıcı Şinasi E. ile satıcı Orhan Sarak, 5.500 TL karşılığında aracın satışında anlaştı. Daha sonra Şinasi E., banka üzerinden havale yoluyla Orhan Sarak’a aracın ücretini gönderdi ancak parasını ödemiş olduğu ‘pat pat’a hiçbir zaman ulaşamadı. Konuyla ilgili olarak savcılığa giderek şikayetçi olan Şinasi E., 3 yılın ardından hukuk mücadelesini kazandı.

Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Orhan Sarak’ın kendisi, mağdur Şinasi E.’nin ise kendisi ve avukatları katıldı. Şinasi E. konuyla ilgili şikayetinin sürdüğünü belirtirken, “Sosyal paylaşım sitesinde satılık ilanını gördüm. Orhan Sarak ile iletişime geçtim. 5 bin 500 TL karşılığında anlaşmaya vardıktan sonra parayı banka havalesi üzerinden gönderdim” ifadelerini kullandı.

çevrimiçi alışveriş

Sarak’ın kendisi ile dalga geçtiğini belirten Şinasi E., “Sanık, parayı aldıktan sonra bana pat patımı göndermedi. Telefon konuşmalarımızda nakliye aracı bulamadığını, pat patımın yolda olduğunu söyleyip durdu. Son olarak bana, “Ben sana bir oyun oynadım ama bunu acil ihtiyacım olduğu için yaptım” diyerek, mesaj çekip benimle dalga geçti” dedi ve suçlamalarını sürdürdü. Orhan Sarak ise suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti.

Orhan Sarak, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ‘bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla 3 yıl 4 ay hapis ve 4 bin 160 TL adli para cezasına çarptırdı. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.