Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Japonya’da İçinde Yabancı Madde Tespit Edilen Moderna Aşıları Toplatılıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Japonya'da İçinde Yabancı Madde Tespit Edilen Moderna Aşıları Toplatılıyor

Japonya'da İçinde Yabancı Madde Tespit Edilen Moderna Aşıları Toplatılıyor

COVID-19 pandemisinin seyrini kontrol altına almak ve devamını durdurmak için dünya genelinde başlanan aşı sürecinin ilk günlerinden itibaren çeşitli tartışmalar meydana geldi. Aşı karşıtları aşıların koruyuculuğu ve güvenilirliği konusunda çekimser davranırken, aşıları güvenilir bulan insanlar arasında ise hangi aşının daha koruyucu olduğu yönelik fikir ayrılıkları mevcut. Japonya’da, bu tartışmalara ve fikir ayrılıklarına yeni boyut kazandıracak bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta Moderna’nın bazı tüplerinde yabancı madde ve kirlenme tespit edilmesinin ardından Japonya Sağlık Bakanlığı, 1,6 milyondan fazla Moderna aşısının geçici süreliği askıya alındığını açıklamıştı. Japonya, bugün içinde yabancı madde ve şişelerinde kirlenme saptanan Moderna aşılarının toplatılması kararı alındı.

2 kişinin ölümüne sebep olduğu düşünülüyor:

Moderna Aşı

Japonya’da 30 ve 38 yaşlarındaki iki kişinin, Moderna aşısı olduktan sonra öldüğü bildirildi. Ülkenin Sağlık Bakanlığı, ölen kişilere yapılan aşılarda yabancı maddeye saptanmadığını açıkladı. Bakanlık, ölümlerle Moderna aşısı arasında sebepsel ilişkinin henüz bilinmez durumunu koruduğunu da belirtti. Üretici firma Moderna ve Japonya’daki satıştan sorumlu Takeda, ölümler dolayısıyla bakanlıkla iş birliği halinde soruşturulma başlatıldığını açıkladı.

Kirlenme saptanan Moderna serisinden yaklaşık 500 bin dozdan fazla uygulandığı biliniyor. Yüzde 93 oranda koruyucu olduğu söylenen Moderna, Aralık 2020’de ABD’de yetişkinlerde acil kullanım için yetkilendirildi ve o zamandan beri 50’den fazla ülkede yetişkinler için acil veya koşullu kullanım onayı aldı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.