Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Kanal İstanbul Projesi’nde İlk Köprünün Nereye Yapılacağı Belli Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kanal İstanbul Projesi'nde İlk Köprünün Nereye Yapılacağı Belli Oldu

Kanal İstanbul Projesi'nde İlk Köprünün Nereye Yapılacağı Belli Oldu

Türkiye’nin uzun zamandır tartıştığı konulardan bir tanesi olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili en somut adımlar, çok yakın bir gelecekte atılacak gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada temel atma töreninin haziran ayı içinde geçeceğini söylemişti. Şimdi bu konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Kocaeli’nde katıldığı bir etkinlikte Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje kapsamında inşaa edilecek ilk köprünün temellerinin 26 Haziran Cumartesi günü atılacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, köprünün detayları ile ilgili de bilgi verdi.

“Platform genişliği 46 metre olan köprü yapılacak”

Kanal İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalarda şu açıklamalara yer verildi;

Ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte, uzunluğu 860 metre olurken, yaklaşım viyadükleri ile köprünün toplam uzunluğu 1.618 metreye ulaşacak. Köprü, trafiğe 2×4 şeritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Unutmayın, bugün Kanal İstanbul’a karşı çıkan zihniyet, geçmişte Marmaray’ı, Avrasya tünelini de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de karşı çıktı. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algılar yaptı. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz.

Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalarda bahsi geçen köprü, Kayaşehir ile Bahçeşehir‘in arasına kurulacak ve bu iki yerleşim yerini birbirine bağlayacak. İstanbul’un mevcut haritasına göre zaten birleşik olan bu yerleşim yerleri, kanalın açılması ve bu kanaldan su geçmesi sonucunda ayrılacak. İşte bu köprü sayesinde bizzat insan eliyle ayrılan yerleşim yerleri, yeniden insan eliyle bir araya getirilmiş olacak.

Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelinin atılacağı yer, havadan görüntülendi

Kanal İstanbul

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.