Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Kişisel Sağlık Sistemi e-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kişisel Sağlık Sistemi e-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Kişisel Sağlık Sistemi e-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Halk arasında sağlık ocağı olarak bilinen, resmi adıyla aile sağlığı merkezleri ve burada görevli aile hekimleri ülkemiz sağlık sisteminin temelini oluşturuyorlar. Çoğu kez hastanelerin yoğun kalabalığına girmek zorunda kalmadan bize şifa veren aile hekiminizden memnun değilseniz, taşınıyorsanız ya da farklı bir nedenden dolayı hem kayıtlı olduğunuz aile sağlığı merkezini hem de aile hekiminizi değiştirebilirsiniz.

Aile hekimi değiştirme işlemini gerçekleştirmek artık oldukça kolay. Uzun uzun dilekçeler doldurmanıza gerek yok, yalnızca e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ne girmeniz yeterli. e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi kolay olsa da yine de dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. e-Nabız üzerinden aile hekimi nasıl değiştirilir sorusunu yanıtladık ve konu ile ilgili bilmeniz gereken önemli noktaları anlattık.

e-Nabız üzerinden aile hekimi nasıl değiştirilir?

Adım #1: Buradan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi internet sitesini açın. Adım #2: e-Nabız hesap bilgilerinizle ya da e-Devlet hesabınız üzerinden giriş yapın. Adım #3: Profil bilgilerinizi gösteren sütundan Aile Hekimini Değiştir yazısına tıklayın. Adım #4: Konum bilgilerinizi girin. Adım #5: Değişiklik gerekçenizi belirtin. Adım #6: Aile sağlığı merkezini seçin. Adım #7: Yeni aile hekiminizi seçin. Adım #8: Ekranın en altında bulunan Aile Hekimini Değiştir butonuna tıklayın. Adım #9: İşlem tamam.

Adım #1: e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi internet sitesini açın:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

enabiz.gov.tr bağlantısı üzerinden e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi internet sitesine ulaşabilirsiniz. Mobil internet tarayıcılarından da bu sisteme ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz e-Nabız mobil uygulaması üzerinden de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

e-NabızİNDİR E-NabızİNDİR

Adım #2: e-Nabız hesap bilgilerinizle ya da e-Devlet hesabınız üzerinden giriş yapın:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’ni açtığınız zaman karşınıza farklı oturum açma seçenekleri çıkacak. Pek çok kullanıcı, ayrı bir e-Nabız hesabı açmak yerine e-Devlet hesabı üzerinden bu sisteme giriş yapmayı tercih ediyor. Siz de hesabınızı hangi yöntemle oluşturduysanız o seçenek üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz.

Adım #3: Profil bilgilerinizi gösteren sütundan Aile Hekimini Değiştir yazısına tıklayın:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

İlk kez e-Nabız sistemine giriş yapıyorsanız biraz karışık görünebilir, endişe etmeyin. Adınız ve soyadınızın göründüğü lacivert renkli profil sütununu aşağı doğru takip edin. Karşınıza mevcut aile hekiminizin adı ve onun altında da Aile Hekimini Değiştir yazısı çıkacak. İşlemi başlatmak için bu yazıya tıklamalısınız.

Adım #4: Konum bilgilerinizi girin:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

Aile hekimi değiştirme işlemi için öncelikle mevcut konumunuzu yani güncel adresinizi seçmelisiniz. Bu noktada detaylı adres bilgileri istenmiyor. Yalnızca bulunduğunuz ili ve ilçeyi seçin. Bu bilgiler üzerinden uygun aile sağlı merkezleri ve aile hekimleri görüntülenecek. Dilerseniz harita üzerinden de bu bilgileri görmeniz mümkün.

Adım #5: Değişiklik gerekçenizi belirtin:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

Sağlık Bakanlığı, aile hekiminizi neden değiştirdiğinizi bilmek isteyecektir. Bu nedenle değişiklik gerekçenizi belirtmelisiniz. Burada adres değişikliği, erişim kolaylığı, ilk kayıt ve benzeri gibi aile hekimi değiştirme nedenlerinden birini seçerek işleme devam edin.

Adım #6: Aile sağlığı merkezini seçin:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

Güncel ikamet ettiğiniz il ve ilçe bilgilerinize göre karşınıza kayıt olabileceğiniz uygun aile sağlığı merkezleri çıkacak. Aile hekimi değiştirirken aile sağlığı merkezini de değiştirmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz aynı merkezde görevli başka bir aile hekimini de seçmeniz mümkün.

Adım #7: Yeni aile hekiminizi seçin:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

Aile sağlığı merkezini de seçtikten sonra karşınıza o merkezde görevli aile hekimlerinin olduğu bir liste çıkacak. Burada bilmeniz gereken, her aile hekimini seçemeyecek olmanızdır. Çünkü 4 binden fazla kişiye bakan aile hekimlerine yeni kişi verilmez. Bu nedenle yalnızca 4 binden az kişiye bakan yeşil ve sarı renkle gösterilen aile hekimlerinden birini seçebilirsiniz.

Adım #8: Ekranın en altında bulunan Aile Hekimini Değiştir butonuna tıklayın:

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme

Konum bilgilerinizi, değiştirme gerekçenizi, seçtiğiniz aile sağlığı merkezini ve seçtiğiniz aile hekimini son kez kontrol edin. Bu bilgileri kontrol etmeniz önemli çünkü yalnızca 3 ayda bir aile hekimi değiştirebilirsiniz. Tüm bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra ekranın en altında bulunan Aile Hekimini Değiştir butonuna tıklayarak işlemi onaylayın. 

e-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi hakkında dikkat etmeniz gerekenler:

Aile hekimlerinin iş yükü nedeniyle 4 binden fazla kişiye bakan hekimlerden birini seçemezsiniz. 3500’den az kişiye bakan aile hekimleri yeşil, 3500 – 4 bin kişiye bakan aile hekimleri sarı renkle gösterilir. 3 ayda 1 kez aile hekimi değiştirme hakkınız vardır. Aile hekimi değiştirme işlemleri her ayın 5’i ile 21’i arasında yapılır. Ayın 21’inden sonra yapılan değiştirme işlemleri, diğer ayın 5’inden sonra gerçekleştirilir. İşlemi onayladıktan sonra resmen gerçekleşmeden önce iptal hakkınız vardır. Aile hekimi değiştirme işlemi resmen gerçekleştikten sonra geri dönüşü yoktur.

e-Nabız üzerinden aile hekimi nasıl değiştirilir sorusunu yanıtladık ve konu ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. Aile hekiminizi değiştirmek istemenizin pek çok farklı nedeni olabilir. Yukarıda anlattığımız adımları uygulayarak bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.