Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Kripto Para Borsaları Bakanlığın Kullanıcı Bilgilerini İstemesine Nasıl Tepki Gösterecek?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kripto Para Borsaları Bakanlığın Kullanıcı Bilgilerini İstemesine Nasıl Tepki Gösterecek?

Kripto Para Borsaları Bakanlığın Kullanıcı Bilgilerini İstemesine Nasıl Tepki Gösterecek?

Ulaştığımız son kaynaklara göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para borsalarına bir tebligat göndererek bu borsalarda işlem yapan kullanıcıların varlık miktarı da dahil tüm kullanıcı bilgilerini istedi. Bu bilgilerin ardından ise akıllara borsaların nasıl reaksiyon göstereceği gelmeye başladı. Eğer sizler de kripto para borsalarında işlem yapıyorsanız bakanlık sizin de tüm kullanıcı verilerinizi isteyecektir. 

Bu noktada devreye pek çok parametre giriyor. Bakanlığın gönderdiği tebligata göre istenilen veriler, önümüzdeki günlerde yeni vergi düzenlemesi için kullanılacak gibi duruyor. Bu noktada kripto para borsaları bu bilgileri gönderir mi yoksa göndermez mi bazı farklılıklar mevcut. 

Sadece Türkiye’de hizmet veren kripto para borsaları bilgileri Maliye Bakanlığı ile paylaşabilir

BTCTürk

Maliye Bakanlığı, talep ettiği verilerle kripto para borsalarını arada bırakacak gibi görünüyor. Borsalar bakanlığa verileri paylaşmazsa ülkemizde kapanma tehlikesiyle karşılaşabilir. Bu noktada asıl sıkıntı yaşayacak borsalar ise yerli kripto para borsaları oluyor. Verileri göndermezse kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalma ihtimali bulunan bazı kripto para borsaları şunlar:

BtcTurk Paribu Coinzo Icrypex 

Yurt dışı kaynaklı büyük kripto para borsaları veri paylaşımı yapmamayı tercih edebilir

Binance

Ülkemizle birlikte tüm dünyada faaliyet gösteren kripto para borsaları var. Dünyanın her köşesinden milyonlarca insana hizmet veren bu borsalar, kullanıcılarının kişisel bilgilerini koruyabilmek adına Maliye Bakanlığı’ndan böyle bir istek gelse bile global borsalar verileri paylaşmamayı tercih edebilirler. Bu kripto para borsaları arasında ise şunlar:

Binance OKEx Coinbase Kraken Gemini 

Borsalar kullanıcı verilerini Bakanlık ile paylaşmazsa ne olur?

Kripto para borsası

Yerli kripto para borsaları Bakanlık tarafından istenilen verileri muhtemelen göndermek zorunda kalacak. Global kripto para borsaları ise kullanıcı verilerini paylaşmamayı seçebilir. Böyle bir durum yaşandığında bu kripto para borsalarına muhtemelen sosyal medya yasasında olduğu gibi belirli bir süre tanınacak, eğer veriler paylaşılmazsa ülkemizde tamamen yasaklanacaklar. 

Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Maliye Bakanlığı’nın kripto para borsalarından tüm kullanıcı bilgilerini isterse borsalar bu tebligata uyar mı? Düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.