Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Küçücük Gövdesine Dünyaları Sığdıran Fiat Panda Cross’un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Küçücük Gövdesine Dünyaları Sığdıran Fiat Panda Cross'un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

Küçücük Gövdesine Dünyaları Sığdıran Fiat Panda Cross'un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

Aslında uzun bir süredir üretimde olan Fiat Panda Cross modeli, 2019 yılında yenilenen tasarımı ile ülkemizde de satışa sunuldu. 4×4 Climbing modelinin ardından gelen Fiat Panda Cross 4×4, düşük ağırlığına göre yüksek torku ve yaklaşma/uzaklaşma eğimleri ile tam bir arazi canavarı olarak nitelendiriliyor.

Özellikle Avrupa’da düşük fiyatı nedeniyle daha çok hafta sonu arazi ve etkinlik aracı olarak kullanılan Fiat Panda Cross 4×4, ülkemizde de satışa sunulan en ucuz 4×4 modellerinin başında geliyor. Hazırsanız alt başlıklara geçerek Fiat Panda Cross 4×4 özelliklerine ve fiyatlarına detaylı bir bakış atalım.

Tasarım

Dış tasarım: Küçük ama becerikli 

fiat panda cross 4x4 dış tasarım

Oldukça kompakt bir dış tasarıma sahip Fiat Panda Cross 4×4’e baktığımızda ilk gözümüze çarpan noktalar, krom detaylı ön ve arka alt tamponları oluyor. Aynı tasarıma sahip kapı tamponları da üzerindeki 4×4 Cross yazısı ile yanlarda bulunuyor. Bu koruma tamponları kendi arasında bir bütünlük sağlarken, aracın üzerinde bulunan tavan rayları da krom detaylı olarak bu bütünlüğe katılıyor.

Koruma tamponları dışında aracın geri kalanı da bir renk bütünlüğünde gelerek ortaya göze hitap eden bir tasarım çıkıyor. Aracın ön yüzüne baktığımızda oldukça sade bir tasarım karşımıza çıkıyor. Panda serisinde kullanılan standart farların hemen altında sis farları bulunurken, ön koruma tamponu aynı zamanda radyatör için ızgara görevi görüyor. Fiat Panda Cross 4×4, genel anlamda küçük ama oldukça hoş görünen bir tasarıma sahip.

İç tasarım: Uçak kokpitini anımsatan hatlar 

Fiat Panda Cross 4x4

Aracın içine girdiğimizde bizleri sürücü ve yolcu için depolama kısımları oldukça fazla bulunan sade ve işlevsel bir kabin karşılıyor. Sürücü konsoluna baktığımızda yine aracın dışında kullanılan krom renk, burada da ön konsolda karşımıza çıkıyor. Kadranlardan başlayıp radyoya kadar devam eden bu krom detaylı tasarım, ön sürücü konsolonu üçe bölüyor ve orta kısımda küçük bir araç bilgi ekranı bulunuyor.

Fiat Panda Cross 4x4 iç tasarım

Bunun dışında otomobil suni deri ve kumaş karışımı koltuk döşemeleri ile geliyor. Direksiyon simidimiz ise deri. Orta konsolda ise oldukça sade tasarıma sahip bir radyo ve fiziksel kontrol tuşları bulunuyor. Fiat Panda Cross 4×4’te ne yazık ki dokunmatik bir multimedya sistemi bulunmuyor. Bunun yerine telefonunuzu bağlayıp yol bilgisayarı olarak kullanabileceğiniz Uconnect teknolojili akıllı telefon tutacağı orta konsolun üstüne yerleştirilmiş durumda. Bu akıllı telefon tutacağının haznesinde ise bir USB girişi bulunuyor.

Güvenlik

Hill Holder (Yokuş Kalkış Destek Sistemi):

fiat panda cross yokuş kalkış

Manuel şanzımana sahip otomobillerin olmazsa olmazı yokuş kalkış destek sistemi Fiat Panda Cross 4×4’te ekstra bir önem kazanıyor. Debriyajın kavrama noktasına kadar otomatik fren yapan bu sistem dik arazilerde kalkış yaptığınızda, geriye kaymaları önlüyor ve olası kazaların önüne geçiyor.

ABS ve EBD:

fiat panda cross 4x4

Özellikle yoğun kumlu ve karlı arazilerde her ne kadar ABS pek kullanılmasa da şehir içi sürüşünün vazgeçilmez güvenlik önlemlerinden. ABS ile birlikte çalışan elektronik fren güç dağılımı yani EBD ise ABS sensörlerini kullanarak ön ve arka tekerleklere verilen fren basıncını dengeliyor. Bu iki teknoloji sayesinde araç, hem hafif arazi hem de yolda daha iyi bir fren performansı sergiliyor.

HDC (Yokuş İniş Destek Sistemi):

panda cross 4x4 hdc

Yeri geldiğinde bir güvenlik önlemli, yeri geldiğinde ise bir konfor aracı olarak nitelendirebileceğimiz yokuş iniş destek sistemi, arazide zorlu yokuşlarda iniş yaparken büyük kolaylık sağlıyor. HDC sistemi etkinken bir yokuştan inmeye başladığınızda sistem otomatik olarak devreye giriyor ve gaz/fren kontrolünü eline alarak sizi yokuştan güvenli bir şekilde kendisi indiriyor.

Diğer güvenlik önlemleri:

fiat panda cross 4x4 güvenlik

Fiat Panda Cross 4×4 fiyatı ve yer aldığı segment dolayısıyla pek gelişmiş ve yeni teknolojilere sahip güvenlik önlemleri ne yazık ki sunmuyor. Fakat çoğu arazi koşulunda sürücüleri yarı yolda bırakmayacak kadar da önleme sahip.

Bahsettiklerimizin yanı sıra Fiat Panda Cross 4×4’te acil fren destek sistemi (BAS), elektronik stabilite programı (ESP), çekiş kontrol sistemi (ASR), elektronik diferansiyel kilidi (ELD) ve MSR gibi sürüşe yönelik standart güvenlik önlemleri bulunuyor. Bunların yanı sıra 6 adet sürücü ve yolcu hava yastığı, ISOFIX çocuk koltuğu koruma kilidi ve lastik basınç kontrol kontrol sistemi gibi yine standart diğer güvenlik önlemleri yer alıyor.

Multimedya:

fiat panda cross 4x4 multimedya

Fiat Panda Cross 4×4’te dâhili veya sonradan satın alınabilen bir dokunmatik multimedya ekranı bulunmuyor. Bunun yerine Uconnect teknolojisine sahip bir akıllı telefon tutacağına sahip oluyorsunuz. Bu akıllı telefon tutacağı ise standart olarak geliyor. Uconnect akıllı telefon tutacağının çalışma prensibi ise çok basit.

Akıllı telefonunuzdan Uconnect uygulamasını indiriyorsunuz ve bağlantıyı koruyorsunuz. Bu uygulama içerisinde aracınızın servis, yakıt ve diğer tüm bilgilerini gözlemleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu uygulama sayesinde müzik sistemini, radyoyu, navigasyonu ve benzeri uygulamaları kontrol ederek, telefonunuzu bir multimedya aracı olarak kullanabiliyorsunuz.

Fiat Panda Cross 4×4 donanım paketleri:

Fiat Panda Cross 4x4 donanım paketleri

Fiat Panda Cross 4×4 Fiat Panda Cross 4×4 Plus

Fiat Panda Cross 4×4, aslında pek donanım paketi olarak sayılmayacak ekstra bir donanım paketi ile geliyor. Fiat Panda Cross 4×4 Plus paketinde normal Fiat Panda Cross 4×4’e ek olarak 15 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve dış tasarım kısmında bahsettiğimiz ön ve arka koruma tamponlarının krom detayları bulunuyor. Ayrıca yine Plus pakette dikiz aynalar gövde rengi ile aynı oluyor ve ön tampona çeki demiri ekleniyor. Bunlar dışında diğer tüm bahsettiğimiz donanımlar ve güvenlik önlemleri standart olarak geliyor.

Fiat Panda Cross 4×4 performansı, motoru ve yakıt tüketimi:

fiat Panda Cross 4x4 performansı

Fiat Panda Cross 4×4 ve Plus paketinde tek bir motor kullanılıyor. Oldukça küçük olan bu motor 0.9 litre ve 85 beygir gücünde. Oldukça fazla ödül almış olan bu motor, 2 silindirli ve 145 nm torka sahip. Bu tork sayesinde sadece 1.000 kilo olan Fiat Panda Cross 4×4, arazide oldukça rahat ediyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip benzinli 0.9 litre Twinair bu motor, 0’dan 100 kilometreye 12 saniyede çıkıyor.

0.9 Twinair 85 HP Benzin:

fiat panda cross 4x4 yakıt tüketimi

Ortalama (lt/100km): 5,1 Şehir içi (lt/100km): 5,4 Şehir dışı (lt/100km): 4,9

Fiat Panda Cross 4×4 2021 fiyat listesi:

Fiat Panda Cross 4x4 2021 fiyat listesi

Fiat Panda Cross 4×4 194.900 TL Fiat Panda Cross 4×4 Plus 203.900 TL

Küçük boyutu, düşük yakıt tüketimi ve boyutundan beklenmeyecek arazi kabiliyeti ile ön plana çıkan Fiat Panda Cross 4×4’ün özelliklerine yakından baktığımız içeriğimizin sonuna geldik. Sizler de Fiat Panda Cross 4×4 hakkındaki görüşlerinizi ve Fiat Panda Cross 4×4’te beğendiğiniz noktaları bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.