Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un Nur Topu Gibi Yeni Düşmanı: K-Pop Kültürü

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un Nur Topu Gibi Yeni Düşmanı: K-Pop Kültürü

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un Nur Topu Gibi Yeni Düşmanı: K-Pop Kültürü

Bir süre önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un‘un aldığı yeni ve ilginç yasaklamalardan bahsetmiştik. İnsanlar, bu yasakların neden uygulanacağını bile anlamamışken Kuzey Kore’den yine çok konuşulacak bir haber geldi. Ülke, bu kez de K-Pop kültürüne savaş açtı.

Bilmeyenler için bahsetmek gerekirse; K-Pop kültürünün yeni yeni hayatımıza girmeye başladığını söyleyebiliriz. Güney Kore‘de doğan kültür, özellikle de BTS olarak isimlendirilen bir pop grubunun dünya genelinde hayran kitlesi edinmesiyle açığa çıktı. İşin ilginç yanıysa ülkemizde de bu grubun peşinden koşan kitlenin, K-Pop kültürünü bugüne kadar görülmemiş seviyede savunuyor oluşu. Hatta kendilerini ordu olarak nitelendiren bir grup bile var. İşte bu durumun Kuzey Kore’de de böyle olması, Kim Jong Un yönetimini rahatsız etmeye başlamış gibi görünüyor.

Kim Jong Un: K-Pop, kanserden başka bir şey değil

Kim Jong Un

New York Times’ta yer alan bir habere göre Kim Jong Un, K-Pop kültürünü tehlikeli bir kanser olarak nitelendiriyor. İnsanların bu akıma ayak uydurmalarının Kuzey Kore’nin kültürel değerlerini sarsacağını düşünen ülke lideri, halkının bu kültürden uzaklaşması için yapılması gereken her şey için talimat vermiş. K-Pop kültürünün ülkede yayılmasına ön ayak olan Jung Gwang-il ise Kuzey Koreli gençlerin düşüncelerinin eskisi gibi olmadığını, insanların Kim Jong Un’a hiçbir şey için borçlu olmadıklarını söylemeye başladıklarını açıkladı. Eğer Gwang-il’in açıklamaları doğruysa, Kuzey Kore’de bugün yaşanan toplumsal baskının bir hiç olduğunu söyleyebiliriz.

Kim Jong Un’un K-Pop düşmanı, geçtiğimiz yılın sonunda başladı

Kuzey Kore’den gelen bilgiler, ülkedeki K-Pop düşmanlığının yeni başlamadığını gözler önüne seriyor. Hatta öyle ki hükümet, Aralık 2020‘de çıkardığı bir yasa ile ülke genelinde K-Pop kültürüne ait içerikleri bulundurmayı, yaymayı ve bunları izlemeyi yasaklamış. Kanuna uymayan kişilere verilecek cezalar ise idama kadar gidiyormuş. Ancak Kuzey Kore, bu kanuna rağmen insanların K-Pop kültüründen uzaklaşmasını sağlayamamış.

Pek çok ülkede uyuşturucu, Kuzey Kore’de ise K-Pop kaçakçılığı…

Kuzey Kore

Edinilen bilgilere göre Kuzey Kore’de, çok büyük bir K-Pop kaçakçılık ağı kurulmuş durumda. Daha öncelerde CD ya da DVD’lerle ulaşılan içeriklere, artık Çin’den getirilen USB bellekler aracılığıyla ulaşılıyormuş. Bazı satıcılar, USB belleklerin içerisine BTS arşivleri ekleyerek, ürünleri Kuzey Kore’ye gönderiyormuş. İşin ilginç yanı, Kuzey Koreliler izlediklerinden sonra Güney Kore’yi bir alternatif olarak görmeye başlamışlar.

Kuzey Kore’nin siyasal yapısını hepimiz biliyoruz. Ülkede tam anlamıyla diktatörlük rejimi hakim. İnternet, telefon ve televizyonlarda yer alan her şey önce devlet kontrolünden geçiyor. Kuzey Koreliler, K-Pop kültürünün ülkeye giriş yapmadan önce, Güney Kore’nin bir cehennem olduğunu, ülkede açlığın kol gezdiğini düşünüyorlarmış. Ancak K-Pop kültürü, Güney Kore’nin bildikleri gibi bir yer olmadığının, insanların bırakın açlıktan ölmek üzere olduğunu, fazla kiloları nedeniyle diyet yaptıklarını öğrenmelerini sağlamış. İşte Kim Jong Un, durumun böyle gitmesi halinde ülkedeki siyasi gücünü yitireceğini, bu yüzden de bu kültürün ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyor…

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.