Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Liseli Gençleri Teşvik Ettiğini Kabul Eden Elektronik Sigara Üreticisine 40 Milyon Dolar Ceza

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Liseli Gençleri Teşvik Ettiğini Kabul Eden Elektronik Sigara Üreticisine 40 Milyon Dolar Ceza

Liseli Gençleri Teşvik Ettiğini Kabul Eden Elektronik Sigara Üreticisine 40 Milyon Dolar Ceza

ABD’nin popüler elektronik sigara üreticilerinden bir tanesi olan Juul, tarihinin en zor dönemlerinden bir tanesini yaşıyor. ABD’li yasal düzenleyiciler ve sağlık örgütlerinin açtığı bir davada hatalı olduğunu kabul eden şirket, mahkeme heyeti ile yaptığı bir anlaşma neticesinde 40 milyon dolar ödemek zorunda kalacak. Ayrıca Juul, bundan sonra ülke genelinde daha farklı uygulamalar yürütecek.

Juul’a yönelik dava, sağlık örgütlerinin yaptığı bir araştırmanın sonucunda açıldı. Yapılan incelemelere göre ABD’deki lise öğrencileri arasında elektronik sigara kullanımı, bundan iki yıl önce yalnızca yüzde 11’di. Ancak 2020 yılına bakıldığında, bu oranın yüzde 20’ye yükseldiği tespit edildi. Yasal düzenleyiciler ve sağlık örgütleri, elektronik sigara kullanımının bir numaralı nedeninin Juul olduğuna kanaat getirmesi, şirketin başını belaya soktu.

Juul, yalnızca 40 milyon dolar ödemeyecek

Juul elektronik sigara

Juul, ucuz ve herkes tarafından kolay ulaşılabilir oluşu nedeniyle ABD’de oldukça yayın ve popüler olarak markalardan bir tanesi. Üstelik şirket, bugüne kadar sosyal medya ve internet dünyasını da aktif olarak kullanıyor, reklamlar vererek gelirlerini artırıyordu. Mahkeme heyetiyle yapılan anlaşma, Juul’un vereceği reklamlar konusuna da bazı yaptırımlar getiriyor. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre Juul, bundan sonra hiçbir reklamını 18 yaşından küçüklere göstermeyecek. Ayrıca şirket, Facebook ve Google gibi reklam verilebilen mecralarda en az 35 yaşındaki tüketicileri hedef kitlesi olarak belirleyecek. Bu adımların, liseli gençleri elektronik sigaradan uzak tutmaya yetmeyeceği ancak önemli bir tedbir olacağı düşünülüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.