Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Mars Helikopteri Ingenuity’nin Ertelenen Uçuş Tarihi Açıklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Mars Helikopteri Ingenuity'nin Ertelenen Uçuş Tarihi Açıklandı

Mars Helikopteri Ingenuity'nin Ertelenen Uçuş Tarihi Açıklandı

NASA’nın Mars’ta yaşam izleri aramak adına görevlendirdiği Perseverance’la birlikte Mars’a gönderilen Ingenuity helikopterinin ilk uçuş tarihi belirlendi. Şu ana kadar Perseverance’a bağlı bir şekilde duran helikopterin geçtiğimiz pazartesi günü ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanmıştı. Ancak helikopterin kanatları test edilirken çıkan sorun nedeniyle ertelenmesine karar verilmişti. Bugün ise Ingenuity’nin 19 Nisan Pazartesi ilk uçuşunu gerçekleştirileceği duyuruldu.

18 Şubat’ta Mars’ın yüzeyine Perseverance’la birlikte iniş yapan Ingenuity’nin testleri bir türlü bitmek bilmedi. Son uçuş iptalinde NASA, uçuşun en erken 14 Nisan’da yapılabileceğini bildirmişti. Sonunda aracın Kızıl Gezegen’de havalanacağı tarih belli oldu.

Uçuş neden ertelenmişti?

ingenuity uçuş

Ingenuity’nin sorunsuz çalışması amacıyla yürütülen testler, şubat ayından beri sürmekte. Sonunda 11 Nisan olarak belirlenen tarih, olayın takipçilerini heveslendirmişti. Ancak yapılan yüksek hızlı pervane testinde bir sorun çıktı. Helikopter, uçuş öncesi moddan uçuş moduna olmaması gereken bir şekilde geçti ve bu yazılımsal sorunun düzeltilmesi için tarihin ileriye atılmasına karar verildi.  

NASA, Ingenuity’nin uçuş yazılımını geliştirip tekrar yüklemeye karar verdi. Bu süreç haliyle birkaç gün aldı. Ardından NASA’nın paylaştığı tweetle helikopterin yüksek hızlı pervane testini başarıyla geçtiği ve uçuş tarihinin belirlenmek üzere olduğu kamuoyuna bildirildi.

Ingenuity’nin görevi ne olacak?

mars helikopteri ingenuity

19 Nisan’da 30 saniye havalanıp yüzeye inerek yapacağı test uçuşundan sonra Ingenuity, Perseverance’ın ufak gözcüsü olarak görev yapacak. Helikopter, hızlı bir şekilde Mars’ın yüzeyinde dolaşırken farklı açılardan görüntüler yakalayacak. Ingenuity, başrolde oynayan Perseverance’ın aksine kara araçlarının ulaşamayacağı yerlerden de detaylı görüntüler alabilecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.