Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Mersin’de Bir Kişi, Kendisini Polis Olarak Tanıtan 4 Kişi Tarafından Bitcoin İçin Silah Zoruyla Kaçırıldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Mersin'de Bir Kişi, Kendisini Polis Olarak Tanıtan 4 Kişi Tarafından Bitcoin İçin Silah Zoruyla Kaçırıldı

Mersin'de Bir Kişi, Kendisini Polis Olarak Tanıtan 4 Kişi Tarafından Bitcoin İçin Silah Zoruyla Kaçırıldı

Kripto paralara olan ilgi arttıkça bu konudaki soygun ve dolandırıclık haberleri de her geçen gün çoğalıyor. 22 Haziran tarihinde gece saatlerinde Mersin’in Toroslar ilçesinde yine kripto para kaynaklı bir gasp olayı meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan 4 kişi, 28 yaşındaki bilgisayar mühendisi Ş.Ö’yü kafasına silah dayayarak bir araca bindirdi ve kaçırdı. Ş.Ö’yü kaçıran kişiler, hesabında bulunan Bitcoin’leri kendi hesaplarına aktarmak istediler. Ancak işlemi gerçekleştiremediler.

Bunun üzerine Ş.Ö’yü merkez Yenişehir ilçesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde araçtan indirerek kaçan şüpheliler, Ş.Ö’nün emniyete giderek verdiği şikayet sonucu tespit edildi. Bölgedeki kameralardan alınan görüntülerle önce aracın plakası, ardından da şahısların kimlikleri belirlendi.

Adreslerine düzenlenen operasyonlarla yakalandılar:

Mersin Bitcoin silahlı soygun

Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen incelemeler sonrası kimlikleri tespit edilen M.B.Y., C.Y.,  M.T. ve S.Y. polis tarafından adreslerine düzenlenen operasyon ile yakalandı. Kendilerini polis olarak tanıtan dört şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. ‘Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma ve cebir, tehdit, hile kullanılarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından adliyeye sevk edilen şahıslar, çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Geçtiğimiz aylarda yine Bitcoin sebebiyle bir kişi daha silah zoru ile kaçırılmıştı. Yatırım tavsiyesi verdiği kişi kâr edince pay isteyen bir şahıs, gelen parayı beğenmeyip daha fazlasını istemiş, teklifi kabul edilmeyince de yatırımcıyı silah zoruyla kaçırmıştı. Olaya karıştığı tespit edilen kişiler ise mahkemeye sevk edilmişti.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.