Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Microsoft, Bazı Kullanıcıları Tedirgin Eden ‘Windows 11 Sistem Gereksinimleri’ni Düşürebilir

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, Bazı Kullanıcıları Tedirgin Eden 'Windows 11 Sistem Gereksinimleri'ni Düşürebilir

Microsoft, Bazı Kullanıcıları Tedirgin Eden 'Windows 11 Sistem Gereksinimleri'ni Düşürebilir

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11’in tartışılan hususlarından bir tanesi olan sistem gereksinimleri konusu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yaptığı bu açıklamada sistem gereksinimlerinin neye göre belirlendiğinden bahseden şirket, şimdilik açıklanan gereksinimlerin önümüzdeki dönemlerde değişebileceğini ima etti. Ayrıca bilgisayarların Windows 11’i destekleyip desteklemediğini test eden PC Health Check isimli uygulama da an itibarıyla kaldırılmış durumda. 

Microsoft tarafından hazırlanan bir blog gönderisine göre şirket, kullanıcılardan gelen tepkilerin farkında ve çalışmalarını bu yönde şekillendirmeye çalışıyor. Ayrıca bu noktada yarı iletken üreticileri de devreye girmiş durumda. Açıkçası Microsoft’un yaptığı açıklamalar, mevcut sistem gereksinimlerinin Insider programından sonra değişebileceğini düşündürüyor.

“Sistem gereksinimlerimiz, genel olarak Teams ve Office ile aynı”

Windows 11

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, açıklanan sistem gereksinimlerimin aslında yüksek olmadığından bahsediliyor. Hatta bu noktada bir de örnek veren şirket, belirledikleri sistem gereksinimlerinin Office uygulamaları ile Microsoft Teams uygulaması ile aynı düzeyde olduğunu söylüyor. Aslına bakacak olursak Microsoft, bu çıkarımda haklı ancak kullanıcıların eleştirdikleri asıl mesele, TPM 2.0 desteği.

TPM 2.0 demişken; Microsoft bugünkü açıklamalarında bu konuyu netleştirmiyor. İçeriğin belirli bölümlerinde TPM’nin ne işe yaradığından ve bunun Windows 11’i nasıl güvenli hale getirdiğinden bahseden şirket, ne tür bir modüle ihtiyaç duyulacağını açıklamıyor. Garip bir şekilde TPM 1.5 destekli pek çok sistem de Windows 11 yükseltmesi sırasında hiçbir hata almadan yükleme yapıyor. İşte tüm bunları göz önünde bulundurursak, Microsoft’un geri adım atmayı düşündüğünü söyleyebiliriz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.