Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Microsoft, Sisteminizin Windows 11’i Kaldırıp Kaldırmadığını Gösteren Yazılımı Kaldırıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, Sisteminizin Windows 11’i Kaldırıp Kaldırmadığını Gösteren Yazılımı Kaldırıyor

Microsoft, Sisteminizin Windows 11’i Kaldırıp Kaldırmadığını Gösteren Yazılımı Kaldırıyor

Microsoft, yakın zamana kadar yeni bir Windows sürümünün çıkmayacağını defalarca açıklamış olsa da ani bir dönüşle hazırlıklara başlamıştı. Şirket, geçtiğimiz haftalar boyunca birçok kez gördüğümüz yeni işletim sistemi Windows 11’i 24 Haziran günü resmen tanıttı. Fakat Windows 11 her ne kadar tasarımıyla ve özellikleriyle birçok kişinin beğenisini toplasa da bir yanıyla herkesi üzdü.

İşletim sisteminin üzücü yanı, sistem gereksinimleri oldu. Microsoft, minimum sistem gereksinimleri, 2018 yılı kadar yakın bir tarihte piyasaya sürülen bazı bilgisayarların dahi çalıştırılamayacağı anlamına geliyordu. İşletim sistemini sistemimizin kaldırıp kaldıramayacağınıysa Microsoft’un ‘PC Sistem Durumu Denetimi’ isimli yazılımından öğrenebiliyorduk.

PC Sistem Durumu Denetimi bir süreliğine tarih oluyor:

pc sistem durumu

Microsoft’un bu yazılımı her ne kadar sistemin Windows 11’i kaldırıp kaldırmayacağı hakkında bilgi sunuyor olsa da kaldırmaması durumunda yapılan açıklamalar bir nebze yetersizdi. Microsoft da bugün yayınladığı blog yazısında bu durumun farkında olduklarını itiraf ederek yazılımı bir süreliğine kaldırdıklarını açıkladı:

“Şimdiye kadarki geri bildirimlere dayanarak, bir Windows 10 bilgisayarın neden yükseltme gereksinimlerini karşılamadığı konusunda bizden beklediğiniz ayrıntı ve doğruluğu sunacak kadar hazır olmadığını kabul ediyoruz. Ekiplerimizin geri bildirimleri değerlendirebilmeleri için uygulamayı geçici olarak kaldırıyoruz. Bu sonbaharda genel kullanıma hazırlanmak için tekrar çevrimiçi hale getireceğiz.”

Microsoft, neden bu sistem gereksinimlerini istediklerini de açıkladı:

windows 11

Şirket, Windows 11’in neden bu denli bir sistem gereksinimi istediğini özetle 3 başlıkta açıkladı: Güvenlik, güvenilirlik, uyumluluk:

Güvenlik: Windows 11, Windows Hello, Cihaz Şifreleme, sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS), hiper yönetici korumalı kod bütünlüğü (HVCI) ve Güvenli Önyükleme gibi korumaları etkinleştirebilen donanım gerektirerek güvenlik çıtasını yükseltir. Bu özellik kombinasyonunun, test edilen cihazlarda kötü amaçlı yazılımları %60 oranında azalttığı görülmüştür. Prensibi karşılamak için, tüm Windows 11 destekli CPU’larda yerleşik bir TPM bulunur, güvenli önyüklemeyi ve VBS ile belirli VBS yeteneklerini destekler. Güvenilirlik: Yeni Windows sürücü modelini benimseyen ve %99,8 çökmesiz deneyim sağlayan OEM ve silikon ortaklarımız tarafından desteklenen CPU’ları seçerek; Windows 11’e yükseltilen cihazlar, desteklenen ve güvenilir bir durumda olacaktır.  Uyumluluk: Windows 11, kullandığınız uygulamalarla uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Office ve Microsoft Teams için minimum sistem gereksinimlerimizle uyumlu olarak 1 GHz’den yüksek 2 çekirdekli işlemciler, 4 GB bellek ve 64 GB depolama temellerine sahiptir. sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.