Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Liselerde İkinci Dönemde Tek Sınav Olacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Liselerde İkinci Dönemde Tek Sınav Olacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Liselerde İkinci Dönemde Tek Sınav Olacak

Koronavirüs döneminde Ramazan ayı boyunca ülkemizde tam kapanma gerçekleşiyor. Elbette bu tam kapanma, eğitimle ilgili soruları da beraberinde getiriyor. Sınavların ertelenmesi, nasıl yapılacağı veya eğitimin devam edip etmeyeceği soruları dört bir yandan sorulurken öğrenciler ve veliler bu sorulara cevap bekliyorlar.

TRT Haber’de gündeme ilişkin eğitimle alakalı soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise sınavlarıyla ve eğitimle ilgili sorulara karşılık bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, liselerde yapılacak sınavlarla alakalı “Liselerde ikinci dönemde tek bir sınav olacak” açıklamasını yaptı. Bununla birlikte gelen açıklamalardan biri de okulların açık kalıp kalmayacağıydı.

Okullar 2 Temmuz’a kadar açık, YKS ve LGS ertelenmiyor:

YKS

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamalarda okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını ve karnelerin de bu tarihte verileceğini belirtti. Karneleri yüz yüze vermeyi planladıklarını belirten Ziya Selçuk, bunun mümkün olmaması durumunda karneleri dijital olarak dağıtacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk’a yönetilen sorulardan biri de YKS ve LGS sınavlarıyla ilgiliydi.

Ziya Selçuk, YKS ve LGS sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili gelen soruya, “YKS ve LGS’nin ertelenmesine ilişkin herhangi bir karar söz konusu değil, belirlenen tarihlerde yapılacak” şeklinde cevap verdi.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.