Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA, Devam Eden Orman Yangınlarının Ciğerlerimizi Yakan Yeni Uydu Görüntülerini Paylaştı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, Devam Eden Orman Yangınlarının Ciğerlerimizi Yakan Yeni Uydu Görüntülerini Paylaştı

NASA, Devam Eden Orman Yangınlarının Ciğerlerimizi Yakan Yeni Uydu Görüntülerini Paylaştı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye’yi esir alan orman yangınlarıyla ilgili yeni bir makale yayınladı. Yayınlanan bu makalede yangınlarla ilgili genel bilgileri aktaran kurum, uydulardan çekilmiş olan görüntüleri de paylaştı. NASA’nın yayınladığı görüntüler, orman yangınlarından çıkan dumanların Akdeniz boyunca uzandığını gözler önüne seriyor.

NASA tarafından yapılan açıklamalarda, orman yangınlarının son bir haftadır devam ettiği ve düşük nem oranından beslenen kuru rüzgarların bu yangınları tetiklediği ifade edildi. Özellikle de Güney Avrupa’da rekor sıcaklıkların görüldüğünden bahseden NASA, bu yüksek sıcaklıkların en temel nedeninin küresel ısınma olduğunu belirtiyor. Kurum ayrıca, Yunanistan ile Lübnan’da da orman yangınlarının yaşandığına dikkat çekti.

NASA’nın yayınladığı uydu fotoğrafı

NASA Türkiye

NASA’nın yukarıda yer alan uydu görüntüsü, 3 Ağustos 2021 tarihine ait. Fotoğrafın çekildiği tarihte ülkemizde en az 9 orman yangınının bildirildiğini açıklayan yetkililer, yaşanan yangınları “son yılların en kötülerinden bazıları” olarak nitelendiriyor. Sıcaklığın 40 santigrat derecenin üzerinde olduğunu açıklayan NASA, yaptığı hesaplara göre 136 bin hektar alanın yandığını ifade ediyor.

NASA

NASA, yayınladığı makalede yalnızca 3 Ağustos’taki görüntüyü paylaşmadı. 30 Temmuz tarihinde çekilen fotoğrafları da yayınlayan kurum, bu fotoğrafların OLI isimli araç sayesinde çekildiğini açıkladı. Sizlerle şimdi paylaşacağımız görüntüler, 30 Temmuz’da felaketi yaşadığımız Antalya ve Manavgat’taki yangınları gözler önüne seriyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.