Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA, Ingenuity’den Daha Büyük ve Daha İyi Bir Mars Helikopteri Geliştirdiklerini Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, Ingenuity’den Daha Büyük ve Daha İyi Bir Mars Helikopteri Geliştirdiklerini Açıkladı

NASA, Ingenuity’den Daha Büyük ve Daha İyi Bir Mars Helikopteri Geliştirdiklerini Açıkladı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, 30 Temmuz 2020’de fırlattığı Mars helikopteri Ingenuity’nin başarısının ardından gözünü daha büyük ve daha iyi bir Mars helikopterine dikti. 80 milyon dolara mâl olan helikopter görevine devam etmekteyken NASA, yeni bir helikopter geliştirmekte olduklarını açıkladı.

Space.com’un haberine göre, altı rotorlu hava aracı konsepti şu anda Ingenuity ekibi tarafından geliştirilmekte. Araç henüz resmi bir NASA tarafından resmi bir görev olarak belirlenmiş olmasa da mühendisler, geliştirilmekte olan hekzakopterin tek seferde kilometrelerce uçabilmesini istediklerini söylüyor. Bu, Kızıl Gezegen’de hava keşifleri için yeni ve cesur bir dönem yaşanacağının belirtisi olabilir.

Yeni helikopter zorlu arazi şartlarında uçabilir:

nasa ingenuity

Ingenuity operasyonunun başındaki isim Theodoro Tzanetos, yaptığı açıklamada projeden “Uçurum kenarlarındaki duvarlar veya çapraz geçişin zor olduğu zeminler, hatta mağaralar gibi, gezici araçların ulaşamadığı konumlara ulaşabiliriz.” sözleriyle bahsetti. NASA henüz bir isim koymadığı Mars hava aracı üzerinde çalışırken, mevcut Marskopter (Mars Helikopteri) Ingenuity’nin pabucunu dama atıp başarısını gözden kaçırmak kolay olabilir.

Ingenuity isimli küçük helikopter şimdiye kadar git gide artan bir hırsla dokuz adet test uçuşu tamamladı, her seferinde daha büyük mesafeler kat etti ve zamanla NASA’ya daha değerli bilgiler gönderdi. Ingenuity’nin getirdiği bu başarılar, NASA’nın aracın Mars’ın ince atmosferinde kalkış yapabileceğinden bile emin olmadığı zamanları akıllara getiriyor.

Tzanetos, açıklamasına şöyle devam etti: “Ingenuity, teknolojinin vücut bulmuş hâlidir. Temel amacımız, ilk hedefimiz Mars’ta uçabildiğimizi kanıtlamak, o Wright Kardeşler anını ilk kez yaşamak ve Kızıl Gezegen’de gelecekteki keşif imkânlarına kapı açmaktır.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.