Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA, İzleyenleri Mars’ta Gibi Hissettiren Ingenuity’nin Üç Boyutlu Uçuş Videosunu Yayınladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, İzleyenleri Mars'ta Gibi Hissettiren Ingenuity'nin Üç Boyutlu Uçuş Videosunu Yayınladı

NASA, İzleyenleri Mars'ta Gibi Hissettiren Ingenuity'nin Üç Boyutlu Uçuş Videosunu Yayınladı

NASA, bir süredir Kızıl Gezegen’e gönderdiği Perseverance isimli keşif aracından gelen bilgiler üzerinde çalışmakla meşgul. Bugüne kadar konuyla ilgili çok önemli gelişmelere imza atan mühendisler, şimdiyse bu gelişmelere bir yenisini daha eklediler. Kaşif uzay aracının içerisinde Mars’a giden Ingenuity isimli mini helikopterin ilk uçuşuna dair videoyu yeniden editleyen NASA mühendisleri, bu görüntüleri 3 boyutlu hale getirmeyi başardılar.

NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı tarafından üstlenilen proje, uzay tutkunu olan herkes için özel ve benzersiz bir deneyim sunuyor. Çünkü dileyen herkes, 3 boyutlu hale getirilen bu videoyu izleyebiliyor. Peki bu videoda ne mi var dersiniz? NASA mühendislerinin editlediği video, uygun ekipmanları kullanarak izlediğinizde Mars’taymışsınız hissi veriyor. 

İşte NASA’nın oluşturduğu videodan bir ekran görüntüsü

NASA

NASA’nın üç boyutlu hale getirdiği video, Ingenuity‘nin ilk uçuşunu kaydeden Perseverance’ın çektiği videonun yeni bir hali. Bu yüzden videoda çok fazla hareket yok. Yalnızca karşınızdan kalkan helikopterin uçtuğu anlara dair bir kesit göreceksiniz. Ancak NASA’nın Mars’ta minik bir helikopteri uçurduğu o tarihi anları 3 boyutlu izlemenin bile önemli olduğunu söylemek gerek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.