Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA, Mars Helikopteri Ingenuity’nin İlk Fotoğrafını Paylaştı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, Mars Helikopteri Ingenuity'nin İlk Fotoğrafını Paylaştı

NASA, Mars Helikopteri Ingenuity'nin İlk Fotoğrafını Paylaştı

NASA’nın Mars’taki yeni gözü kulağı olacak Perseverance, geçtiğimiz ay tüm dünyanın yakından takip ettiği bir “düşüş” ile Kızıl Gezegen’e sağ salim iniş gerçekleştirdi. Aslına bakacak olursak Perseverance, Mars’taki zorlu görevinde yalnızca değil ve ona Kızıl Gezegen’e eşlik edecek bir diğer uzay aracı olan Ingenuity’yi bugün ilk kez görme fırsatı yakaladık.

Ingenuity, Perseverance’in aksine bir keşif aracı değil helikopter ve görevi, Perseverance gibi Mars’ta geçmişte yaşamış olası canlılara dair kanıtlar bulmak yerine Dünya’dan çok ama çok daha ince bir atmosfere sahip olan Mars’ta kontrollü bir helikopter uçuşunun mümkün olup olmayacağını test etmek.

Mars helikopteri Ingenuity’nin ilk fotoğrafı

perseverence

Perseverance’in Mars’a inişi son derece sert olduğundan Ingenuity, inişin yıkıcı etkilerinden korunmak için koruyucu bir kalkan ile kapatılmıştı. Şimdi ise bu kalkan açıldı ve Mars’ta havalanacak ilk helikopter olan Ingenuity, ilk kez gün yüzüne çıktı. NASA, Ingenuity ve Perseverance’in resmi Twitter hesaplarından Ingenuity’nin Mars’taki ilk görüntüsünü paylaştı.

Yukarıdaki fotoğrafa baktığınızda Ingenuity’yi “bir şeye” benzetemiyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz. Zira bu Mars helikopteri şu anda katlanmış, Perseverance’in altına sabitlenmiş durumda. Ingenuity, uçuşa geçmeden önce adeta bir tersine origami sürecinden geçecek ve tamamen açılarak helikopter formuna kavuşacak.

NASA, Perseverance Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda fotoğraf için “Koruma kalkanı gidiyor ve işte helikoptere ilk bakışımız. Yanlamasına hizalanmış, katlanmış ve sabitlenmiş durumda. Bu nedenle onu indirmeden önce yapmam gereken bir tersine origami var. İlk olarak birkaç gün sonra buradan belirlenen “helikopter pistine” gideceğim” açıklamasını paylaştı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.