Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA, Mars’taki Gökkuşağının Sırrını Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, Mars'taki Gökkuşağının Sırrını Açıkladı

NASA, Mars'taki Gökkuşağının Sırrını Açıkladı

Son dönemin en popüler uzay çalışmalarından biri, NASA tarafından gerçekleştirilmekte olan Perseverance görevidir. Bu görevde kullanılan ve göreve adını da veren yüzey aracı, zaman zaman Dünya’ya çeşitli görüntüler yolluyor.

Birkaç gün önce NASA tarafından paylaşılan bir fotoğrafta gökkuşağı benzeri bir yapı dikkat çekmişti. Özellikle Reddit ve Twitter gibi platformlarda insanlar, kızıl gezegende gerçekten de gökkuşağı oluşup oluşmadığını tartışmaya başlamıştı. Tartışmalara son noktayı NASA koydu.

O gökkuşağı değil, yansıma

mars

İnternette uzun uzun tartışılan konuyla ilgili NASA, Perseverance Mars aracının resmi Twitter hesabından cevap verdi. Bu açıklamayla birlikte görüntüde görülen yapının gökkuşağı değil lens parlaması olduğu anlaşıldı.

Twitter paylaşımında “Çok kişi sormuş: O Mars’taki bir gökkuşağı mı? Hayır. Burada gökkuşakları olması mümkün değil. Gökkuşakları su damlalarından yansıyan ışıklarla oluşur ama burada yoğunlaşacak kadar çok su yok ve hava da atmosferde sıvı su olması için fazla soğuk. O kuşak bir lens yansıması.” ifadesi yer aldı. 

Yine de bazı kişiler bu yapının lens yansımaları olduğunu kabul etmemesi üzerine Perseverance, “Bu bir lens yansıması. Ön tehlike kameralarımın üzerinde, görev için kritik önemde kabul edilen (ileri gitmek için onlara ihtiyacım var ve genelde ileri gidiyorum) güneşlikler var. Güneşlikler arka tehlike kameralarımda gerekli değil ve o kameralardan gelen görüntülerde ışığın nasıl dağıldığını görebilirsiniz.” dedi.

NASA’nın Perseverance görevinde önümüzdeki günlerde önemli bir aşama daha geride kalacak. Ingenuity adı verilen helikopterimsi araç ile NASA, Dünya dışında helikopter kalkışı gerçekleştiren ilk kurum olmayı da başaracak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.