Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

NASA’nın Birbirinden Işıltılı Güneş Fotoğrafları, ABD’de Posta Pulu Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA'nın Birbirinden Işıltılı Güneş Fotoğrafları, ABD'de Posta Pulu Oldu

NASA'nın Birbirinden Işıltılı Güneş Fotoğrafları, ABD'de Posta Pulu Oldu

NASA tarafından yayınlanan uzay fotoğraflarını çevrimiçi herhangi bir platformda görmek hemen hepimizin alışık olduğu bir durum. Ancak artık NASA‘nın bazı Güneş fotoğraflarını ABD Posta Servisi’nin posta pullarında görmek de mümkün. 

ABD Posta Servisi ya da kısaca USPS, NASA’nın Solar Dynamics Gözlemevi tarafından yakalanan farklı ışık spektrumlarındaki Güneş fotoğraflarını yeni posta pullarında kullandı. 10 farklı Güneş fotoğrafına yer veren posta pulları, yegane yıldızımızın farklı dalga boyutlarında nasıl göründüğünü ortaya koyuyor.

güneş posta pulları

18 Haziran tarihinde, ABD’nin Maryland eyaletindeki Greenbelt Merkez Postanesi’nde düzenlenen bir törenle duyurulan ‘Güneş’ posta pulları, Güneş patlamaları ya da koronal püskürmeler gibi farklı Güneş aktivitelerinin görülebilmesini de sağlıyor.

Solar Dynamics Gözlemevi, Atmosferik Görüntüleme Sistemi ve Heliosismik ve Manyetik Görüntüleyici adlı iki gelişmiş görüntüleme aracıyla yıldızımız Güneş’i 10 farklı dalga boyunca kayda alıyor. Bu sayede bilim insanları Güneş ısı, radyasyon ve farklı parametrelerde ayrı ayrı inceleyebiliyorlar. Güneş’in farklı dalga boylarında neden farklı renklerde gözüktüğünü öğrenmek için yine NASA tarafından paylaşılan aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.