Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Netflix, Oyun Sektörüne Giriş Yapacağını Açıkladı: İşte İlk Detaylar

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Netflix, Kendi Oyunlarıyla Oyun Sektörüne Giriş Yapacağını Kesinleştirdi: İşte İlk Detaylar

Netflix, Oyun Sektörüne Giriş Yapacağını Açıkladı: İşte İlk Detaylar

Bundan birkaç ay önce Netflix’in Apple Arcade benzeri, abonelik temelli bir oyun platformu üzerinde çalıştığı söylenmişti. Geçtiğimiz hafta da paylaştığımız haberde dünyanın en büyük çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix’in bambaşka bir sektöre atılacağını göstermiştik. Şirket, iddialara göre kendi video oyununu geliştirmek için kolları sıvamıştı.

Bugün, Netflix’ten beklediğimiz o bomba haber henüz resmi olarak gelmemiş olsa da bu konunun kesinleştiğini gösteren bir gelişme yaşandı. Şirket, yatırımcılarına gönderdiği bir mesajda oyun dünyasına açılacaklarını doğruladı. Henüz nasıl bir plan olmadığı konusunda detaylı bilgi bulunmasa da o mesaj, fazlasıyla önemli bilgiler sundu:

Netflix, oyun sektörüne girecek: Üstelik kendi oyunlarıyla…

netflix

“Oyunlara doğru genişlemenin erken aşamalarındayız, daha önceki Stranger Things ve etkileşim konusundaki çabalarımızın (Black Mirror, Bandersnatch) etrafında şekilleniyoruz. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer bir şekilde oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz. Oyunlar, film ve dizilere benzer bir ek ücret ödemeden üyelerin Netflix aboneliğine dahil edilecek. Başlangıçta, öncelikle mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız. Sunduğumuz filmler ve diziler konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde artan bir yatırım ve büyüme sahnesi bekliyoruz. Ancak orijinal programlamaya geçişimizin üstünden neredeyse on yıl geçtiğinden, üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz.”

Mesajdaki önemli noktalar:

Netflix, etkileşimi bol oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Oyunlar, abonelik paketlerine dâhil olacak, harici bir para istenmeyecek. Öncelikle mobil oyunlar piyasaya sürülecek.

Netflix’in ne tür oyunlar sunacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yok. Netflix gibi bir platformun oyun dünyasına atılım yapmasıysa oyun dünyasının gelecekte çok daha büyük noktalara geleceğinin bir göstergesi. Ya da belki de Netflix, ‘keşke atılmasaydık’ diyecek kadar işleri batırabilir? Peki, siz Netflix’in oyun sektöründe başarılı olacağını düşünüyor musunuz?

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.