Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Netflix Sayesinde Tanıştığımız İspanyol Dizi Sektörünün En İyi 9 Dizisi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Netflix Sayesinde Tanıştığımız İspanyol Dizi Sektörünün En İyi 9 Dizisi

Netflix Sayesinde Tanıştığımız İspanyol Dizi Sektörünün En İyi 9 Dizisi

Dünyada İngilizceden sonra en çok ilgi gören dillerden birisi olan İspanyolca, dizi sektörünü de etkisi altına almayı başardı. 

Gerek konularıyla gerekse yarattığı gizem ve heyecanla bilinen ve Netflix sayesinde tanıştığımız İspanyol dizi sektörünün en iyi 9 dizisini sizler için listeleyip bir araya topladık. 

Netflix sayesinde tanıştığımız İspanyol dizi sektörünün en iyi 9 dizisi: 

Valeria Who Killed Sara Daughter From Another Mother Elite Las Chicas del Cable Luis Miguel: The Series Vis a Vis La Casa De Papel Narcos

İzlerken Madrid’e aşık olacaksınız: Valeria 

Vizyon tarihi: 8 Mayıs 2020  Oyuncular: Diana Gómez, Maxi Iglesias, Silma López IMDb puanı: 6.2/10 Rotten Tomatoes puanı: 

Valeria, Elisabet Benavent‘in aynı isimli roman serisinden uyarlanan bir dizi. Valeria ve 3 yakın arkadaşı; Lola, Carmen ve Nerea’yla birlikte onların arkadaşlık ve aşk hayatına tanık oluyoruz. 

8 bölümden oluşan tek sezonluk bir dizi olan Valeria’nın Madrid’de geçmesi gözleriniz için adeta görsel bir şölen niteliğinde. 

Yarattığı gizemle izleyicilerini etkileyen: Who Killed Sara

Vizyon tarihi: 24 Mart 2021  Oyuncular: Carolina Miranda, Eugenio Siller, Manolo Cardona IMDb puanı: 6.5/10  Rotten Tomatoes puanı: %86   

Who Killed Sara dizisi ilk sezonunun yayınlanmasının ardından herkeste büyük bir etki bırakmayı başardı. Birinci sezonun ardından kısa sürede ikinci sezonu da yayınlanan bu dizi, yarattığı gizem sayesinde her bölümde izleyicilerini şaşırtabildi. 

Dizi, Alex’in kardeşi Sara’nın öldürülmesinin ardından hem haksız yere suçlandığını hem de gerçek suçluyu ortaya çıkarmak için uğraşmasını konu alıyor. Fakat, gerçek katili bulmaktan çok daha fazlasını ortaya çıkaracaktır. 

İspanyol komedisi izlemek isteyenler için: Daughter From Another Mother

Vizyon tarihi: 20 Ocak 2020  Oyuncular: Ludwika Paleta, Paulina Goto, Oka Giner, Javier Ponce IMDb puanı: 7.4/10  Rotten Tomatoes puanı: %100 

Normalde yolları kesişmeyecek iki kadının bebeklerinin karışmasıyla birbirlerinin hayatına dahil olmak zorunda kalmasını izliyoruz. 

Yeni hayatları için plan yaparlar. Bu iki kadının en büyük amacı sıra dışı bile olsa tek bir aile olabilmek, peki bu plan işe yarayacak mı? Komedisiyle ve aileyi konu alan yapısından dolayı fazlasıyla beğenildi. 

Özel lisedeki cinayeti kim işledi? : Elite

Vizyon tarihi: 5 Ekim 2018  Oyuncular: Ester Expósito, Danna Paola, Arón Piper, Mina El Hammani IMDb puanı: 7.5/10  Rotten Tomatoes puanı: %97 

Çoğunluklu olarak zengin ailelerin çocuklarının bulunduğu özel bir İspanyol lisesine işçi sınıfından 3 gencin gelmesiyle birlikte iki sınıf arasındaki çatışmaya şahit oluyoruz. Bu çatışma bir cinayetle sonlanınca her bölümde farklı bir karakterden şüpheleniyoruz. 

1920’lerin İspanyasına yolculuk: Las Chicas del Cable

Vizyon tarihi: 28 Nisan 2017   Oyuncular: Blanca Suárez, Ana Fernández García, Yon González, Nadia de Santiago IMDb puanı: 7.6/10  Rotten Tomatoes puanı: %74 

1920’lerin İspanyasında geçen bu dizide, 4 kadının dünyanın ilk modern telekomünikasyon şirketlerinden birinde telefon operatörü olarak çalışmaya başlamasıyla iletişim devrimine şahit olmalarına tanıklık edeceğiz. 

Biyografik türünde olan: Luis Miguel-The Series

Vizyon tarihi: 22 Nisan 2018  Oyuncular: Diego Boneta, Óscar Jaenada, Juanpa Zurita IMDb puanı: 8.1/10  Rotten Tomatoes puanı: %81 

Netflix sayesinde tanıdığımız bir diğer dizi de Luis Miguel. Bu dizi, yıllar boyu dinleyicilerini büyüleyen Meksikalı süperstar Luis Miguel’in hayatını anlatıyor. 

Şöhreti Latin Amerika’yı geçmiş olan Miguel’in bu yolda yaşadığı zorlukları, kurduğu arkadaşlıkları ve aşk hayatını görebiliyoruz.  

Haksızlığa uğrayan bir kadının hikayesi: Vis a Vis 

Vizyon tarihi: 20 Nisan 2015  Oyuncular: Najwa Nimri, Maggie Civantos,  Alba Flores, Berta Vázquez IMDb puanı: 8.2/10  Rotten Tomatoes puanı: 

Vis a Vis dizisinde, erkek arkadaşı tarafından kandırılan ve hapse giren naif bir kadının hayatının nasıl değiştiğini görüyoruz. 

Artık bu acımasız ve yeni dünyada hayatta kalmayı öğrenmesi gerekmektedir. Onu nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorsanız fragmanı izlemenizi öneririz. 

Hem eğlence hem de gerilim arayanlar için: La Casa De Papel 

Vizyon tarihi: 20 Aralık 2017  Oyuncular: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso, Jaime Lorente IMDb puanı: 8.3/10  Rotten Tomatoes puanı: %93  

Netflix ve İspanyol yapımı denilince şüphesiz ki herkesin aklına La Casa De Papel dizisi gelir. Belki aranızda hala daha izlememiş olanlar vardır diye bu listeye eklemek istedik. 

5. sezonu Eylül ayında gelecek olan La Casa De Papel, sekiz hırsızın İspanyol Kraliyet Darphanesini hedef alan bir soygun gerçekleştirmek için plan yapmasını konu alır. 

Uyuşturucu kartellerinin hayatına yolculuk: Narcos 

Vizyon tarihi: 28 Ağustos 2015  Oyuncular: Wagner Moura, Pedro Pascal, Boyd Holbrook, Paulina Gaitán IMDb puanı: 8.8/10  Rotten Tomatoes puanı: %89 

Bu listeyi Narcos dizisinden bahsetmeden bitireceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 2015 yılında piyasaya sürüldüğünde her yerde karşımıza çıkıyordu. Bu yüzden Narcos dizisi için önde gelen İspanyol yapımlarından biri olduğunu söylemek mümkün.  

3 sezon yapmış olan Narcosta Kolombiya’nın güçlü uyuşturucu kartellerinin gerçek hikayelerini izliyoruz. 

Umarız ki Netflix’te son zamanların en gözde yapımlarından biri olan İspanyol dizilerle ilgili yaptığımız liste sizler için yararlı ve keyifli bir okuma olmuştur. İspanyol yapımlarını sevenlerdenseniz sizler için birbirinden farklı 9 dizi önerimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. 

Bu ve buna benzer içerikleri seviyorsanız yapmanız gereken tek şey Webtekno’yu takipte kalmak!

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.