Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Nihayet: iPhone 13 Pro’da Çentiğin Küçüleceğini Açığa Çıkaran Prototip [Video]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nihayet: iPhone 13 Pro'da Çentiğin Küçüleceğini Açığa Çıkaran Prototip [Video]

Nihayet: iPhone 13 Pro'da Çentiğin Küçüleceğini Açığa Çıkaran Prototip [Video]

Japonya’nın popüler tedarik zinciri bloglarından bir tanesi olan Macotakara, Apple’ın önümüzdeki aylarda duyurması muhtemel olan iPhone 13 ailesi ile ilgili dikkat çekici bir sızıntıya imza attı. Blog, iPhone 13 Pro’ya ait olduğunu iddia ettiği bir prototip paylaşarak, bu prototipin tasarımını özelliklerini paylaştı. Sızıntı, makete nereden ulaşıldığını tam olarak açıklamıyor ancak az sonra göreceğiniz telefon prototipi, muhtemelen tedarikçilerin elindeki teknik çizimlerden yola çıkarak oluşturuldu.

iPhone modellerinin tasarımlarında en çok eleştirilen şey, genelde çentik oluyor. Eğer paylaşılan görüntüler gerçekse, Apple’ın bu eleştirileri duyduğunu ve buna göre bir çalışma yaptığını açıkça söyleyebiliriz. Çünkü iPhone 13 Pro’ya ait olduğu söylenen prototip, iPhone 12 ailesine kıyasla daha küçük bir çentik içeriyor. Ancak yapılan ölçümler, çentiğin küçülmüş olsa da bu kez de yüksekliğinin arttığını gözler önüne seriyor.

İşte iPhone 13 Pro’ya ait olduğu söylenen o prototip

iPhone 13 Pro

Macotakara tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 13 Pro, 5.35 mm yüksekliğe sahip bir çentikle gelecek. Bu yükseklik değeri, iPhone 12 ailesinde 5,3 mm olarak kayıtlara geçmişti. Makete göre iPhone 13 Pro’nun çentiği ise 26,8 mm olacak. iPhone 12 ailesinde ise bu değer, 34.83 mm’ydi. Çentiğin genişliğinin azalırken yüksekliğinin artmasının nedeni ise iPhone 13 Pro’nun ahizesinin ekrana değil, üst çerçeveye yerleştirilmiş olması.

Bu arada, prototipin ortaya koyduğu bilgilerdeki başka bir husus, ön kameranın yeriyle ilgili. Makete göre Apple, iPhone 13 Pro’da ön kamera çentiğin sol tarafına alacak. iPhone 12’de çentiğin sağ tarafına yerleştirilen ön kameranın yaklaşan modelde neden sola alındığına dair hiçbir bilgi yok. Ancak böylesi bir durum, yeni çentik tasarımı nedeniyle değiştirilmek zorunda kalan sensörlerin yerleştirilmesinden kaynaklanıyor olabilir. 

iPhone 13 Pro

Paylaşılan prototip, buraya kadar anlattıklarımızdan başka bir detay sunmuyor. Ancak yine de genel tasarımla ilgili birkaç kelam etmek gerekirse; yaklaşan cihazın iPhone 12 ailesine genel olarak benzeyeceğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda keskin hatlar ve telefonun arkasındaki kare şeklinde bölüme yerleştirilen kamera kurulumu, iPhone 13 ailesinde de olduğu gibi yer alıyor. Elbette bu kamera kurulumu, iPhone 12 ailesine kıyasla daha gelişmiş bir yapıya sahip olacak. 

iPhone 13 prototipiyle ilgili paylaşılan bir video ise şöyle

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.