Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Nike, Apple, Amazon ve Coca-Cola, Çin’in Uygur Türklerine Yaptığı Baskıdan ‘Kâr Sağlamakla’ Suçlandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nike, Apple, Amazon ve Coca-Cola, Çin'in Uygur Türklerine Yaptığı Baskıdan 'Kâr Sağlamakla' Suçlandı

Nike, Apple, Amazon ve Coca-Cola, Çin'in Uygur Türklerine Yaptığı Baskıdan 'Kâr Sağlamakla' Suçlandı

Çin’in başta Uygur Türkleri olmak üzere müslüman azınlıklar üzerinde kurmuş olduğu baskı dünyanın farklı noktalarında tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak konu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin oturumunda gündeme getirildi ve Nike, Apple, Amazon ve Coca-Cola gibi alanında dünya devi olan markalar da suçlamalardan payını aldı.

Oturum sırasında söz alan Senatör Marco Rubio, “Nike, Apple, Amazon ve Coca-Cola gibi pek çok şirket zorla çalıştırılan işçileri kullanıyor. Onlar zorla çalıştırılan işçilerden faydalanıyorlar ya da zorla işçi çalıştırdıklarından şüphelenilen tedarikçileri taşeron olarak kullanıyorlar. Bu şirketler maalesef hepimizi bu suça ortak yapıyor” ifadelerini kullanırken ABD’li şirketleri Çin’in baskıcı politikasını kâr amaçlı kullanmakla suçladı.

uygur türkleri

Oturumun yöneticilerinden Senatör Ed Markey ise Çin hükümetinin gelişen güvenlik teknolojilerini ‘otoriter gözetleme sistemi‘ olarak kullandığını ve ABD’li teknoloji şirketlerinin bu durumdan kâr sağladığını söyledi. Markey, söz konusu teknolojilerin şu anda Sincan’da kullanılmakta olduğunun altını çizdi.

Thermo Fisher Scientific adlı bir ABD’li şirket, 2019’da Çinli yetkililerin Uygurların DNA veritabanlarını oluşturduklarına dair çıkan haberlerden sonra Sincan bölgesine genetik dizileme ekipmanları satışını durdurduğu açıklamıştı. Senatör Rubio ise oturumdaki konuşması sırasında Thermo Fisher Scientific ile ilgili olarak, “Tüm kanıtlar, onların insan hakları ihlallerine yol açan bu ürünleri satmaya devam ettiklerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.