Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Nike, İçinde İnsan Kanı Bulunan Ayakkabılar İçin Üreticisini Dava Etti

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nike, İçinde İnsan Kanı Bulunan Ayakkabılar İçin Üreticisini Dava Etti

Nike, İçinde İnsan Kanı Bulunan Ayakkabılar İçin Üreticisini Dava Etti

Amerikalı ünlü rapçi Lil Nas X ile tasarımlarıyla viral olmayı başaran “tuhaf” ürünleriyle bilinen MSCHF adlı bir şirket, kısa süre önce Nike’ın Air Max 97 adlı ayakkabı modelini özelleştirerek tabanında bir damla insan kanı dahi bulunan “Satan” (şeytan) model ayakkabılarını duyurmuştu.

Üzerinde bronz bir pentagram, ters haç gibi tartışmaya açık figürler bulunan; şeytanın sayısı olarak bilinen “666” adet üretilen ve 1.018 dolar fiyat etiketi belirlenen Satan adlı ayakkabıların tabanında kırmızı mürekkep ile birlikte bir damla insan kanı bulunuyordu. Ayakkabılar, satışa çıktıktan bir dakika sonra tükenmiş olsa da bu ilginç tasarım, Lil Nas X ve MSCHF’in başını ağrıtacak gibi görünüyor.

nike satan

Söz konusu ayakkabı modelinin asıl sahibi olan Nike, markalarının izinsiz bir şekilde ticari bir üründe kullanıldığı gerekçesiyle New York Doğu Bölgesi Mahkemesi’ne başvurdu. Satışların durdurulmasını isteyen Nike, MSCHF’in ürünlerinde Nike logosunu kullanmasının da yasaklanmasını istedi.

nike satan ayakkabı

Satan adlı ayakkabıların MSCHF ile kendi markası arasında hatalı bağlantı kurulmasına neden olabileceğini ifade eden Nike, bu nedenle ayakkabıların piyasadan çekilmesini talep etti. Ayakkabılar, satışa sunulduktan sonra büyük bir ilgiyle karşılaşsa da bir yandan da üzerindeki dini semboller nedeniyle tepki çekmişti.

lil nas x ayakkabı

Nike, Adidas, Puma gibi markalar her ne kadar giyilebilir teknolojiyi ayakkabılarına entegre etmeye çalışıyor olsalar da “aykırı” tasarımlar hala daha falza ilgi çekiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.