Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Nikon, Tasarımıyla Zamanda Yolculuk Yapan Aynasız Fotoğraf Makinesi ‘Z fc’yi Duyurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nikon, Tasarımıyla Zamanda Yolculuk Yapan Aynasız Fotoğraf Makinesi 'Z fc'yi Duyurdu

Nikon, Tasarımıyla Zamanda Yolculuk Yapan Aynasız Fotoğraf Makinesi 'Z fc'yi Duyurdu

Dünyanın en popüler kamera üreticilerinden biri olan Nikon, 35 mm film ile kullanılan manuel odaklamalı ikonik anolog kameralarından FM2’nin tasarımını günümüze taşıyan DX-format aynasız kamerası Nikon Z fc‘yi duyurdu. 

Yarı deri yarı metal tasarımlı bir gövdeye sahip olan Nikon Z fc, Özellikle cihazın üst kısmında son derece ‘retro’ ve anolog bir görünüm sunuyor. Metal kontrol tuşları, Z fc’nin modern fotoğraf makinelerinden bariz bir şekilde ayrılmasını sağlarken ‘modern’ tasarımlı fotoğraf makinelerini tercih edenlere uzak bir cihaz sunuyor.

Nikon FM2 ve ondan ilham alan Z fc

nikon kamera

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Z fc, ilhamını ikonik FM2‘den alıyor. Bu nedenle cihazın üzerinde deklanşör hızı, pozlama, ISO gibi ayarlar için analog kadranlar bulunuyor. Ayrıca sağ alt köşede bulunan küçük LCD ekran, ayarlanan f (diyafram açıklığı) değerinin görülebilmesini sağlıyor.

Retro tasarımları seven fotoğrafçılar için Nikon’un şu ana kadar sunduğu en iyi görünen aynasız fotoğraf makinesi olma potansiyele sahip olan Z fc, tüm özelliklerine ek olarak portre modunda dar açılı güzel fotoğraflar ve istenildiği takdirde vloglar çekilebilmesini de mümkün kılıyor.

Nikon Z fc

20,9 MP çözünürlüğe sahip Z fc, ISO 204.800’e kadar çıkarılabilen ISO 100-51.200 hassasiyet aralığına sahip. Çoklu çekim özelliği ile saniyede 11 fotoğraf çekebilen fotoğraf makinesi, canlı görüntüler söz konusu olduğunda ise saniyede 5 görüntü yakalayabiliyor. 

209 ayrı noktayla çalışan bir otomatik odaklama, 30 fps 4K video kaydı, 120 fps 1080p video kaydı gibi özellikler sunan kamera, ayrıca 3,5mm mikrofon girişine de sahip. 134.5 x 93.5 x 43.5 mm boyutlara ve 390gr ağırlığa sahip olan Nikon Z fc için 899 sterlin fiyat etiketi açıklanmış durumda. Ayrıca farklı lens kitleri ile birlikte alabileceğiniz seçenekler de bulunacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.