Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Nokia’nın 5G Destekli Telefonu X20’nin Bazı Özellikleri Geekbench’te Göründü

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nokia'nın 5G Destekli Telefonu X20'nin Bazı Özellikleri Geekbench'te Göründü

Nokia'nın 5G Destekli Telefonu X20'nin Bazı Özellikleri Geekbench'te Göründü

ABD merkezli yarı iletken üreticisi Qualcomm, birkaç ay önce düzenlediği bir etkinlikte “Snapdragon 480” isimli işlemcisini duyurmuştu. Bu işlemci, uygun fiyatlı akıllı telefonlara 5G getirmek için tasarlanmıştı ve o günlerde yapılan açıklamalarda, işlemciyi kullanacak ilk teknoloji şirketlerinden bir tanesinin HMD Global bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nokia olabileceği ifade edilmişti. Bu durum gerçek oldu. Nokia’nın yaklaşmakta olan bir telefonu, Geekbench‘te listelenmeye başladı.

Geekbench’te yer alan bilgilere göre Nokia, “X20” olarak isimlendirdiği 5G destekli bir akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Az önce de belittiğimiz gibi Qualcomm’un Snapdragon 480 işlemcisinden güç alan telefon, 6 GB ile de RAM ile destekleniyor. Geekbench’e göre Nokia X20, Android 11‘le kutudan çıkacak.

Nokia X20’nin Geekbench test sonuçları ise şöyle

Nokia X20 Geekbench

Geekbench’te işlemci testine giren cihaz, tek çekirdekli işlemlerde 507, çok çekirdekli işlemlerde ise 1.661 puan aldı. Bu puanlar, telefonun giriş seviye cihazlarla rekabet edebileceğinin açık bir göstergesi.

Qualcomm Snapdragon 480, 5G bağlantı desteğinin yanı sıra çeşitli önemli özelliklere de sahip. Mesela bu işlemci, FHD+ çözünürlükte 120 Hz ekran tazeleme oranına destek veriyor. Ayrıca Quick Charge 4+ desteği de Qualcomm’un yeni işlemcisinde mevcut. Mühendisler, depolama ve RAM konusunda ise sırasıyla UFS 2.2 ve LPDDR4‘ü tercih edebiliyorlar. Nokia’nın bu işlemcinin hangi özelliklerinden faydalanacağı ise şu an için büyük bir sır. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.