Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

“O Paraya PC Toplanır” Devri Bitiyor: Bulut Oyun Servisi Microsoft xCloud, iOS ve PC İçin Kullanıma Sunuldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

"O Paraya PC Toplanır" Devri Bitiyor: Bulut Oyun Servisi Microsoft xCloud, iOS ve PC İçin Kullanıma Sunuldu

Microsoft, özünde her ne kadar bir yazılım şirketi olsa da sahibi olduğu Xbox markası ve oyun stüdyoları ile aynı zamanda oyun sektörünün de sözü en fazla geçen şirketlerinden biri konumunda bulunuyor. 

Teknoloji devi, Xbox Series X ve Series S ile oyunseverlere yeni nesil konsol deneyimi, Game Pass ile ise aylık abonelik karşılığı geniş bir oyun kütüphanesi sunarken xCloud adlı bulut tabanlı oyun servisiyle de donanımdan bağımsız bir oyun deneyimi vadediyor ve şimdi bu deneyim macOS, iOS ve PC kullanıcılarının beğenisine sunulmuş durumda.

xcloud

Game Pass’in en üst paketi olan Game Pass Ultimate abonesi kullanıcılar, herhangi bir donanıma ihtiyaç duymaksızın yalnızca internete bağlı bir akıllı telefon ya da herhangi bir bilgisayarda yeni nesil oyunları oynayabilmeyi mümkün kılan bulut oyun servisi xCloud‘a erişim sağlayarak 100’den fazla oyunu -internet bağlantısının kalitesine göre- 1080p 60fps oynama imkanı yakalıyorlar.

Paylaşılan bilgilere göre Windows bilgisayar kullanıcıları, Microsoft xCloud’a Edge veya Chrome üzerinden erişim sağlayabiliyorlar. macOS ya da iOS kullanıcıları ise yine Edge tarayıcısının yanı sıra Apple’ın kendi internet tarayıcısı olan Safari‘yi kullanabiliyorlar. xCloud, cihazlara hem Bluetooth ile hem de USB ile bağlanan oyun kolları için destek sunuyor. Ayrıca xCloud’un Xbox tarafından da desteklendiğini, sahip olmadığınız ya da indirmek istemediğiniz oyunları xCloud üzerinden oynayabildiğinizi de hatırlatalım.

Microsoft, xCloud’un macOS, iOS ve Windows cihazlar için de kullanıma sunulmasıyla ilgili olarak paylaşmış olduğu videoda “Windows PC’lerde, telefonlarda ya da tabletlerde Xbox Game Pass Ultimate ve desteklenen bir oyun kolu ile Sea of ​​Thieves ve Destiny 2 gibi 100’den fazla yüksek kaliteli konsol oyununu oynayabilirsiniz” ifadelerini kullanıyor. Bu arada Game Pass Ultimate aboneliğinin Türkiye’deki aylık ücretinin 44 TL olduğunu da belirtelim. 

xCloud’un iOS ve PC’lerde kullanıma sunulmasıyla ilgili olarak paylaşılan video

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.