Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Oynadıkları Rollerde Makyajdan Tanınamaz Hale Gelen 13 Oyuncu ve Gerçek Halleri

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Oynadıkları Rollerde Makyajdan Tanınamaz Hale Gelen 13 Oyuncu ve Gerçek Halleri

Eski zamanlardan beri sinema sektörü, en iyi başyapıtı ortaya çıkarabilmek adına elindeki tüm imkanları kullanmaya ve canla başla çalışmaya devam ediyor. Bu imkanların arasında biz son zamanlarda bilgisayar efektlerini görüyoruz ancak ekrana yansıtılan karakterin gerçekçi bir şekilde görünmesi için devreye bilgisayarlar değil, makyaj sanatçıları da giriyor. 

Farklı roller için kilo alan, sakal bırakan veya saçlarını kazıtan onlarca oyuncu bulunuyor. Film veya dizilerde gördüğümüz bu karakterler için kendi hayat stillerini değiştiren oyunculara prodüksiyon kısmında makyaj sanatçıları da dahil olarak, bambaşka görünümde karakterler ortaya çıkıyor. Uzun seneler boyunca ekranda görüp, bu karakter aslında bu kişi miymiş diyeceğiniz, her çekimden önce saatlerce makyaj koltuğunda oturan ünlüleri canlandırdıkları roller ile birlikte sıralamak istedik.

Voldemort, Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Listenin ilk sırasında, çocukluk dönemlerimizde korkup adını söylemeye çekindiğimiz Voldemort bulunuyor. Efsanevi Harry Potter serisinde Voldemort’a hayat veren Ralph Fiennes, bu role girebilmek için her çekimden önce 2 saat boyunca makyaj koltuğunda oturmak zorunda kalmış. 

Voldemort’un yüzünde gördüğümüz çoğu detay makyaj artisti tarafından yapılmış ancak yok gibi görünen burun için makyaj yeterli olmamamış ve Harry Potter’ın prodüksiyon ekibi,bu ürkütücü görüntü için bilgisayar efektlerinden de yararlanmış.

Pepper, Naomi Grossman

Naomi Grossman

Daha önce American Horror Story izlediyseniz, oyuncu kadrosu içindeki en garip ve ürkütücü görünüme sahip olan Pepper ile tanışmışsınızdır. Garip bir suratı, normal bir insana kıyasla çok daha kısa boyu ve ilginç hareketleri derken, benim gibi çoğu kişi Pepper’ın gerçek biri olduğunu düşünmüştür. 

Halbuki Pepper, ünlü oyuncu Naomi Grossman’ın makyajla bambaşka birine dönüştürülmüş hali. 1,52 cm boyuyla bu rol için biçilmiş bir kaftan olan Grossman, AHS dizisiyle ününü pekiştirmiş olsa da daha önce Ctrl Alt Delete ve Murder RX gibi yapımlarda yer almış. 

Hellboy, Ron Perlman

Ron Perlman

Dark Horse Comics adlı çizgi roman serisinden uyarlanan Hellboy’un 2004 ve 2008 yıllarında çekilen filmlerinde başrol olarak tanıştığınız Ron Perlman, listedeki diğer isimler gibi çekimlerden önce saatlerini makyaj koltuğunda geçirmiş bir oyuncu.

Hem oyuncu hem de usta bir ses sanatçısı olan Perlman, film için kostüm tasarımı bittikten hemen sonra makyajını yapacak kişiyi kendisi seçmiş, uzun uğraşlar gerektiren bu işte Star Trek ve Walking Dead gibi yapımlarda makyaj ekibinin direktörlüğünü üstlenen Jake Gerber ile birlikte çalışmak istemiş.

Dracula, Gary Oldman

Gary Oldman

Usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın en kült filmlerinden biri olan Dracula, 1992 yapımı olmasına rağmen hem estetik hem de sinematografik açıdan son derece başarılı bir film. Gary Oldman ise hepimizin bildiği üzere makyaj olsa da olmasa da istediği her role kolayca girebilen, karakteri bize en gerçek haliyle yansıtan bir oyuncu. 

Greg Cannon, Michele Burke ve Matthew W. Mungle adlı makyaj artistleri tarafında yapılan Dracula makyajı, hem filme hem de Gary Oldman’a farklı bir boyut getirmiş. Oldman, saç çizgisinin geriye alındığı, ellerinin bile doğaüstü göründüğü bu rolüyle birlikte Dracula karakterinden bu zamanda bile ürkmemizi sağlıyor. 

Ig Perrish, Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

İlk önce Harry Potter serisinden tanıdığımız ardından da Swiss Army Man ve Victor Frankenstein filmleriyle ne kadar yetenekli olduğunu gördüğümüz Daniel Radcliffe, Horns filminde canlandırdığı karakter için büyük bir değişim geçirmek zorunda kalmış. 

Kalabalık bir makyaj ekibi, Radcliffe’i Perrish karakterine dönüştürebilmek adına ünlü oyuncunun hem gövdesine hem de yüzüne saatler süren bir makyaj yapmış. Radcliffe rolü için bir kostüm giyse de karakteri daha korkunç göstermek adında kostüm giyildikten sonra bile çeşitli düzenlemeler yapılmaya devam edilmiş.

Chewbacca, Peter Mayhew

Peter Mayhew

Efsanevi Star Wars serisinin Chewbacca’sını biz hep uzun tüylü, keskin dişleri olan bir karakter olarak gördük. Halbuki Chewbacca’yı canlandıran oyuncu Peter Mayhew, tıpkı benim senin gibi uzun tüyleri olmayan, gayet tatlı bir insan. 

Mayhew’un Chewbacca değişimi makyajla değil, kostüm sayesinde olmuş. Ancak Star Wars’un prodüksiyon ekibi Chewbacca kostümü için günlerini harcamış ve kostümü Mayhew’e en uygun olacak şekilde tasarlamış.

Pennywise Clown, Bill Skarsgard

Bill Skarsgard

It filminin korkunç palyaçosu Pennywise’ı duymayan yoktur. Stephen King’in aynı adlı romanından esinlenilerek tasarlanan bu palyaço, hem 1990 yapımında hem de 2017 ve 2019 yapımlarında büyük uğraşlar sonucunda beyaz perdeye taşınmış.

It’in yeni serisinde palyaçoyu canlandıran kişi ünlü oyuncu Bill Skarsgard. Kendine has ürkütücü bir gülüşü olan ve bu yüzden de bu role son derece uygun olduğu düşünülen Skarsgard, videodan da göreceğiniz üzere her çekimden önce uzun bir süre makyaj koltuğunda oturmak zorunda kalmış.

Grinch, Jim Carrey

Jim Carrey

Daha önce Maske filmiyle büyük bir değişim yaşayan ve ardından da The Grinch: How He Stole the Christmas filmiyle bir kez daha yeşile bürünen Jim Carrey, bu karakteri canlandırmak adına gerçekten büyük zorluklar atlatmış.

Carrey’nin Grinch’e dönüştürülmesi için makyaj ekibinin her gün en az 6-8 saat çalışması gerekiyormuş. Kalın lenslerden dolayı yeterince iyi göremeyen ve makyaj yüzünden doğru düzgün nefes almayan Carrey, acısını hafifletmek için kıdemli bir yüzbaşıdan yardım bile istemiş.

Griphook, Verne Troyer

Verne Troyer

Harry Potter serisinde tıpkı diğer goblinler gibi servet peşinde olan, Harry Potter’a sadece Gryffindor Kılıcı’nı alma şartıyla yardım eden Griphook, aynı zamanda Gringotts Büyücü Bankası’nda bir çalışandı.

Tüm bir seri boyunca biz Griphook’u garip elleri ve bir gobline yakışır kulaklarıyla gördük ancak elbette bu karaktere can veren kişilerin Griphook’la pek de benzer bir yanı yoktu. Nadir görülen bir genetik hastalık yüzünden dünyanın en kısa insanlarından biri olarak anılan Amerikalı oyuncu Verne Troyer ve Warwick Davis, makyaj ekibinin yetenekleriyle birlikte Griphook karakterine dönüştürülüyordu. 

Nemo, Jared Leto

Jared Leto

Hem oyuncu hem de şarkıcı olarak ödüllere doymayan Jared Leto, en büyük başarılarından birini sergilediği Mr. Nobody filminde Nemo adında bambaşka birine dönüşmüştü.

Videodan da görebileceğiniz üzere Jared Leto, kalabalık bir makyaj ekibinin uzun uğraşları sonucunda Mr. Nobody olarak da anılan, kendinden tam 70 yaş büyük birine dönüştürüldü. Leto, daha önce Dallas Buyers Club filmiyle birçok ödüle layık görülmüş, Mr. Nobody filmiyle de En İyi Performans ödülünün sahibi olmuştu.

Mrs. Doubtfire, Robin Williams

Robin Williams

Büründüğü her rolle bizi etkilemeyi başaran usta oyuncu Robin Williams, ne yazık ki 2014 yılında hayata veda etmişti. Başarılı oyuncunun ardında bıraktığı en etkileyici rollerden biri, kadın kılığına girdiği Mrs. Doubtfire oldu.

1993 yapımı olan bu filmde Robin Williams’ı baştan aşağı bir kadına dönüştürmek kolay olmadı tabii. Videodan da göreceğiniz üzere Williams, filmin içinde yer alan makyaj sahnelerinden çok daha uzun bir sürede Mrs. Doubtfire’a dönüştürüldü.

Night King, Vladimir Furdik

Vladimir Furdik

Game of Thrones, final sezonuyla hayranlarının beklentisini yerle bir etmiş ancak buna rağmen yine de dünya çapında en beğenilen dizilerden biri olmaya devam etmişti. İlk olarak 2014 yılında ardından da final sezonunda bol bol gördüğümüz Ak Gezenler ve Night King ise GoT prodüksiyon ekibinin şaheserleri olarak ortaya çıkmıştı.

Ak Gezenler’in kralı olan Night King’i canlandıran Vladimir Furdik, her çekimden önce uzun saatler süren makyaj seansına giriyordu. Night King’in yüzü, dizideki diğer Ak Gezenler’in makyajını yapan ekip tarafından modelleniyor, ardından da her çekim öncesinde Furdik’in yüzü ve elleri de dahil olmak üzere tüm vücuduna uygulanıyordu. 

James Whitey Bulger, Johnny Depp

Johnny Depp

Listemizin son sırasında her filmde başka bir role bürünen, girdiği her rolün hakkını vermeyi başarmış Johnny Depp bulunuyor. Aslına bakarsınız Johnny Depp, Makas Eller, Alice Harikalar Diyarında ve Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nda bambaşka birine dönüşmüştü ancak biz bu sefer Depp’in uçuk kaçık bir karaktere değil, bambaşka bir insana dönüştüğü Mass filmindeki karakterine odaklanmak istedik.

Filme ilk baktığınız zaman James Whitey Bulger’ın gerçek Bulger tarafından canlandırıldığını düşünüyorsunuz, halbuki filmde sadece bu rol için kilo almış, üstüne bir de her çekim öncesinde uzun süren makyaj seanslarına girmiş Johnny Depp bulunuyor. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.