Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

PSN, Steam ve Fortnite Gibi Birçok Servise Erişim Problemleri Yaşanıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PSN, Steam ve Fortnite Gibi Birçok Servise Erişim Problemleri Yaşanıyor

PSN, Steam ve Fortnite Gibi Birçok Servise Erişim Problemleri Yaşanıyor

Her gün milyonlarca kullanıcının aktif olarak kullandığı Steam, PlayStation Network ve Fortnite’ın sistemlerinde erişim sorunları yaşanıyor. Bu sistemlere ek olarak HSBC Bankası sistemleri, İngiliz Havayolları gibi sistemler de bu sorundan etkilenenler arasında.

Sorunun DNS kaynaklı olduğu ve geçici olarak sıkıntılar yaşanabileceği açıklandı. Fakat sorunun sebebinin tam olarak ne olduğu hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.

Birçok hizmette erişim sorunu yaşandı

Birçok hizmette kesinti yaşandı

İnsanların web siteleri ve hizmetleri rapor ettiği Downdetector’daki verilere göre pek çok şirket ve sistem, bu kesintilere maruz kalıyor. Steam ve PSN’in hizmetleri şu anlık normale dönmüş olsa da aynı sorunun tekrar oluşma ihtimali mevcut. Bu şirketlerin arasında EA, Call of Duty’nin sunucuları, bazı Amerikan ve İngiliz bankaları ve internet üzerinden yayın yapan televizyon kanalları da var.

Ayrıca DNS hizmeti sunan “Akamai Teknolojileri” yetkilileri bu kesintiler sırasında, “Akamai şu anda servis kesintileri yaşamakta. 30 dakika içinde sorunun kaynağını bulup çözmeye çalışacağız” şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamadan yaklaşık 40 dakika sonra tekrar açıklama yapan Akamai yetkilileri “Bütün servislerimiz sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sorun siber saldırı kaynaklı değil” dedi.

Ayrıca ülkemizde de faaliyet gösteren Oracle şirketinin “Oracle Cloud Infrastructure” adını verdiği sisteminde de kesintiler yaşandığı açıklandı.

Sorunun kaynağı hakkında henüz hiçbir kaynaktan resmi bir açıklama gelmedi. Yapılacak açıklamaları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.