Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

PUBG’ye Gelen En Büyük Güncelleme – 12.1 İncelemesi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PUBG'ye Gelen En Büyük Güncelleme - 12.1 İncelemesi

PUBG'ye Gelen En Büyük Güncelleme - 12.1 İncelemesi

PlayerUnknown’s Battlegrounds, günümüzün en çok oynanan Battle Royale oyunlarından biri. Oyuna gelen en büyük güncelleme 12.1, hali hazırda sevilen oyunu oldukça değiştirdi ve iyileştirdi. Yeni güncelleme görsel bir iyileştirmenin yanı sıra oyunu tamamen değiştirecek yeni modlar ve araçlar da içeriyor.

Rekabetçi oyunlarda yapılan güncellemeler, oyuncuların takip etmesi gereken bir set kuralı da içeriyor. PUBG’nin Sezon 12 güncellemesi de oyun ile ilgili bir dizi sahne arkası değişikliğini işaret ediyor. Bu değişikliklerin en önemlilerinden biri de oyundaki itibar sistemine yapılan düzenleme. Oyunda hile yaptığı onaylanmış oyuncular kalıcı olarak cezalandırılmaya devam ederken, yanlışlıkla raporlanmış oyuncular hile yaptıkları onaylanmadan cezalandırılmıyorlar. Ayrıca oyunda artık ekip davetleri, diğer oyuncuların profilini görüntüleme olanağı sunuyor. Çok da gerekli bir ekleme olmayan lobide futbol oynama özelliği de 12.1 güncellemesi ile oyuna eklendi.

Miramar her zamankinden daha güzel

pubg miramar

PUBG’nin yeni güncellemesindeki odak noktası, oyunun Aralık 2017’de yayınlanan ikinci haritası olan Miramar. Yeni güncelleme Miramar’ı epey bir etkiliyor. 12.1 güncellemesi sadece aydınlatma, doku ve model ayrıntılarını iyileştirme ile kalmıyor, ayrıca oynanış için de bazı yenilikler getiriyor. 

Arazi ve bitki örtüsünde görsel iyileştirmeler, daha iyi çatışmalar için daha dağınık ve daha belirgin uçurumlarla, PUBG oyuncularına Miramar haritasının yeni ve geliştirilmiş sürümünü sunuyor.

Daha yetenekli botlar

pubg bot

PUBG’nin yeni güncellemesi Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi’deki botları daha iyi hale getiriyor. Oyundaki botlar artık belli yerlerde spawn olmayacak; uçaktan atlayacaklar. Botlara gelen bu iyileştirme ile rekabetçi modda oynamak istemeyen oyuncular daha zorlayıcı düşmanlarla savaşabilecekler. 

Her ne kadar botlar oyuna sürüldükten sonra el bombaları ve siper almalarla ilgili ek etkileşimler oyuna eklense de, 12.1 güncellemesi ile botlar artık diğer oyunculara benzer hareketlerde bulunacak yapay zekaya sahip oldular. Yapay zekası yükseltilmiş botlar Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi haritalarında normal maçlarda karşımıza çıkabilecekler.

Çok sınırlı bir süre için yarış modu

racing mode pubg

PUBG gün geçtikte ölüm maçı, rekabetçi gibi yeni modlarını oyuna eklemeye devam ediyor. Battle Royale bir oyuna göre hali hazırda birçok modu olan oyuna yeni güncelleme ile çok kısa bir süreliğine yarış modu da geldi. Yeni moddaki yarışlar, Miramar’da yer alan iki parkurda gerçekleşiyor. Yarış modunda oyuncular çeşitli silahlar ve hızlandırıcılar alıp turun sonunda birinci olmaya çalışıyorlar. Yarış modu şu anda kullanılabilir olmasa da sezonun ilerleyen zamanlarında tekrar döneceği söylentiler arasında. Böylesine başarılı hazırlanmış bir modun oyunda sadece 3 gün bulunması üzücü olurdu.

Miramar’ın ruhunu en iyi yansıtan özelleştirmeler

pubg el solatario

Yeni güncelleme, oyunda özelleştirmeye dair birçok şey getirdi. Bunlardan biri de El Solitario eşyaları. 1 Haziran ve 31 Aralık tarihleri arasında satışta kalacak bu eşyalar iki farklı set ile geliyor.

El Solitario Motorcu Seti, El Solitario Yılan Kafası – Kask (Seviye 1), El Solitario Motorcu Takımı, El Solitario Motorcu Eldivenleri ve El Solitario Motorcu Çizmesi eşyalarını kapsıyor. El Solitario Kurt Seti ise El Solitario Kurt – Kask (Seviye 1), El Solitario Kurt Tulum, El Solitario Kurt Eldivenleri, El Solitario Motorcu Botu eşyalarını kapsıyor. Oyuna tüm bunlara uyacak bir motor özelleştirmesi de geliyor. Oyuna gelen yeni setler, yenilenmiş Miramar’ın ruhunu oyuncuya hissettiriyor. Oyuna yeni güncelleme ile eklenen bu setler adeta Mad Max filmini anımsatıyor.

Yama Notları

Yeni güncelleme yeni sezonu ve özelleştirmeleri getirmekle kalmıyor, aynı zamanda oyunun performans ve oynanışı konusunda da oyuna yenilikler katıyor. Gelin bütün bu yeniliklere birlikte göz atalım.

Miramar harita güncellemesi

miramar pubg

Aralık 2017’de, PUBG’nin 1.0 versiyonu ile piyasaya sürülen Miramar, en sevilen PUBG haritalarından biri. Piyasaya sürülen ikinci harita olması, bir grup güncelleme gerektirdiğinin de göstergesi. 

Oyunun geliştiricileri yeni güncelleme ile harita boyunca özellikle aydınlatma alanında genel görsel kaliteyi iyileştirmeye odaklanırken, oyuncuların oyun deneyimini geliştirmek için oyuncuların çevreyle olan etkileşimlerini de iyileştirmeye odaklanmışlar. 12.1 güncellemesi ile haritadaki nesne dağınıklığı ve sahil şeridindeki ses sorunları çözülmüş. 

Oldukça engebeli bir harita olan Miramar’a, oyuncuların kolay tırmanılamayan alanları açıkça gösteren kayalıklar da eklenmiş. Böylece düşmanlarınızla çatışırken tam olarak nereye kaçacağınızı ya da saklanacağınızı daha rahat görebilirsiniz. Yeşillik ve ağaçların da aldığı iyileştirme ile artık çoğu zaman çimenleri düşman sanıp ateş ettikten sonra yerinizi belli etmeyeceksiniz.

Haritaya yapılan aydınlatma değişikliklerinin en önemli amaçlarından biri haritanın atmosferini ve renk paletini diğer haritalardan ayırmaya yardımcı olmak için daha sıcak, daha kuru ve kurak bir his vermek. Gelen yeniliklerle oyuncular Miramar haritasında oynarken kendilerini adeta bir çölün ortasında hissedecekler. Uzun menzilli çatışmalarda göz yorgunluğunu engellemek için daha az kontrastlı yumuşak bir görüntü oluşturmak hedeflenmiş.

Diğer haritalarda karşılaştığımız hava türleri, 12.1 güncellemesi ile Miramar’a da geldi. Güneşli, gün batımı, gün doğumu, bulutlu gibi hava durumlarının ve günün zamanlarının bulunduğu haritada zaman kavramını oluşturmak üzere güneşin doğuş ve batış yolu da belirlenmiş.

Haritada bulunan bina ve nesneler de yeşillik ve ağaçlar gibi iyileştirmeler aldı. Özellikle bina girişlerinin çevresinde hareket kolaylığının artırılması için haritadaki dağınıklık azaltılmış.

Yeni Silah – Lynx AMR

pubg lynx

Oyunun çıkışından beri 9 farklı kategoride birçok silahı oyuncularına sunan PUBG, 12.1 güncellemesi ile sevilen oyuna yeni bir silah kategorisi getiriyor: AMR. Lynx AMR, PUBG’deki oyunculara ve araçlara ek olarak askeri teçhizata ve zırha zarar verebilen yarı otomatik bir loot silahı. Yeni bir kategori olan Anti-Materyal Tüfeği olarak oyuna katılan Lynx, aynı zamanda PUBG’nin ilk 50 kalibrelik silahı.

Oyunda bulunan araçlara karşı sert bir karşılık olarak oyuna eklenen Lynx, oyundaki en iyi araçsavar tüfek. Oyundaki BRDM’leri patlatma ve hatta içindekileri öldürebilme yeteneğine sahip silah, motorsiklet gibi zayıf araçları tek atışta, çoğu normal aracı ise iki ya da üç atışta yok edebiliyor.

Oyundaki birçok silahın yapamayacağı yeteneklere sahip bu silah, şimdilik sadece normal modda Miramar haritasında bulunabiliyor. Gelecekteki bir güncellemede ise Lynx, özel maçlar ve antrenman moduna da eklenecek.

Quad ve Roadster araçları

roadster pubg

Quad, dört adet düşük basınçlı lastiği ve operatörün üzerine oturtmak üzere tasarlanmış bir arazi aracı. Yarış tarzı bir ATV’den sonra modellenen Quad, 2 kişilik bir araç. Sağlık seviye 750 olan aracın maksimum hızı 110 km/s. Sadece Miramar’da karşınıza çıkabilecek bu araç Lynx gibi gelecek güncellemeler ile özel maçlar ve antrenman moduna da eklenecek.

12.1 güncellemesine uygun bir temada olan Roadster da oyuna eklendi. Oyuna gelen güncelleme ile iki ve üç kişilik de dahil olmak üzere tüm motosikletlerin belirli bir yüzdesi Roadster olarak bulunacak.

İtibar Sistemi Değişiklikleri

Oyuncu raporları nedeniyle itibar puanlarının düşmesini önlemek için oyunun itibar sisteminde ek değişiklikler de yapıldı. Öncesinde potansiyel hileci olarak görülen oyuncuların geçici yasakları varken şu anda böyle bir uygulama geçerli değil. Ancak hile yaptığı tespit edilip onaylanan oyuncular oyundan kalıcı olarak yasaklanmaya devam ediyorlar.

Performans geliştirmeleri

pubg performans

Bütün bu özelleştirmeler ve iyileştirmelerin yanı sıra PUBG’nin performansında da oynamalar yapıldı. CPU verimliliğini artırmak, FPS ve takılma durumlarını azaltmak için yapılan iyileştirmelerin yanı sıra, genel sunucunun işlemci yükü de optimize edildi. Böylece oyuncular bütün bu yeniliklere ve özelleştirmelere rağmen çok daha akıcı bir oyun oynayabilecekler.

PUBG’nin en büyük güncellemelerinden biri olan 12.1 için şimdilik söyleceklerimiz bu kadar.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.