Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Razer, Blade Serisinin İlk AMD Tabanlı Oyuncu Dizüstü Bilgisayarı ‘Blade 14’ü Duyurdu [Tam Bir Canavar]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Razer, Blade Serisinin İlk AMD Tabanlı Oyuncu Dizüstü Bilgisayarı 'Blade 14'ü Duyurdu [Tam Bir Canavar]

Razer, Blade Serisinin İlk AMD Tabanlı Oyuncu Dizüstü Bilgisayarı 'Blade 14'ü Duyurdu [Tam Bir Canavar]

Oyuncu ekipmanları dünyasının popüler isimlerinden Razer, düzenlediği bir etkinlikte Blade serisindeki en yeni oyuncu dizüstü bilgisayarını duyurdu. Bu dizüstü bilgisayar, Razer için bir ilk zira şirket, ilk kez bu oyuncu dizüstü bilgisayarında AMD Ryzen işlemci kullanmayı tercih etmiş durumda. Peki Razer’ın yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı, oyunseverlere neler vadediyor?

Razer’ın oyuncu dizüstü bilgisayarı, 14 inç büyüklüğünde ekrana sahip. Bu da dizüstü bilgisayarın isminin “Blade 14” olmasına yol açıyor. İki farklı ekran donanımı özelliğine sahip olan dizüstü bilgisayar, QHD çözünürlük sunan 165 Hz tazeleme oranlı ya da FHD çözünürlük sunan 144 Hz tazeleme oranına sahip seçeneklerde satın alınabiliyor. Oldukça ince çerçevelere sahip olan Blade 14’ün üst çerçevesi, 720p çözünürlük web kamerasına da ev sahipliği yapıyor.

Karşınızda Razer Blade 14

Razer Blade 14

AMD Ryzen 9 5900HX işlemciyle çalışan Razer Blade 14, 16 GB kapasiteli RAM ve 1 TB kapasiteli SSD ile birlikte geliyor. GPU cephesinde bizleri karşılayan donanım ise NVIDIA GeForce RTX 3060 oluyor. İşlemci, RAM ve depolama alanı konusunda farklı bir alternatif sunmayan Razer, GPU konusunda ise NVIDIA GeForce RTX 3070 ile NVIDIA GeForce RTX 3080’in alınabilmesine de olanak sağlıyor. Elbette fiyat, GPU güçlendikçe yükseliyor.

Dizüstü bilgisayarların en büyük sorunlarından bir tanesi soğutma. Bu konuda da elinden geleni ardına koymayan mühendisler, kendi geliştirdikleri özel soğutma sistemini bu dizüstü bilgisayara entegre etmiş durumdalar. Bu arada, cihazın iç tasarımında devasa bir güç yatıyor olsa da dış tasarım, şirketin Blade serisini yansıtan özelliklere sahip. Örneğin her tuş için RBG aydınlatmaya sahip klavye ile ekranın arka kısmına yerleştirilen Razer logosu, diğer modellerde olduğu gibi yeni Blade 14’te de bizleri karşılıyor.

Razer Blade 14

Razer tarafından yapılan açıklamalarda, dizüstü bilgisayarın bugün itibarıyla satışa çıkacağı ifade edilmişti. Öyle de olmuş gibi görünüyor çünkü şirketin internet sitesine baktığımızda, Blade serisinde AMD tabanına sahip olan ilk oyuncu dizüstü bilgisayarı Blade 14’ün satışa sunulduğunu görüyoruz. Üç farklı GPU seçeneğiyle satışa sunulan dizüstü bilgisayarın fiyatı; NVIDIA GeForce RTX 3060’lı versiyon için 1.799 dolar, NVIDIA GeForce RTX 3070’li versiyon için 2.199 dolar ve NVIDIA GeForce RTX 3080’li versiyon için de 2.799 dolar olarak açıklandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.