Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Robot Süpürge Yollasak Daha Çabuk Toplardı: Perseverance, Mars’taki 7. Ayında Dünya’ya Gelecek İlk Numuneyi Topladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Robot Süpürge Yollasak Daha Çabuk Toplardı: Perseverance, Mars'taki 7. Ayında Dünya'ya Gelecek İlk Numuneyi Topladı

Robot Süpürge Yollasak Daha Çabuk Toplardı: Perseverance, Mars'taki 7. Ayında Dünya'ya Gelecek İlk Numuneyi Topladı

NASA’nın Mars’taki kaşifi Perseverance, bir süredir üzerinde çalıştığı numune toplama göreviyle ilgili önemli bir adım attı. Üst üste gelen başarısız girişimlerden sonra bir kez daha numune toplamak için harekete geçen uzay aracı, bu kez nihayet başarılı oldu. NASA, 6 Eylül’de gerçekleştirilen numune toplama çalışmasının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Perseverance, Mars’ta topladığı numuneleri Dünya’ya getirmeye çalışacak. Bilim insanlarının yapacağı çalışmalar ise bu numunelerin yaşam belirtisi içerip içermediğini anlamalarını sağlayacak. Üstelik NASA, bu görev için Jezero Krateri’nin en derin ve açıkta olduğu bilinen en eski noktalarına yakın lokasyonlarda çalışmalar yürütüyor. Uzmanlar bu sayede, aradıkları delillere daha kolay ulaşabileceklerini düşünüyorlar.

Perseverance’ın numune toplamak için bir kayada açtığı delik

Mars

NASA, Mars’tan toplayacağı örnekleri Dünya’ya getirmek için titanyumdan imal edilmiş numune tüpleri kullanıyor. Perseverance, Mars’tan toplamayı başardığı numuneyi 266 numaralı bir tüpe yerleştirerek mühürledi. Hava geçirmez hale getirilen bu tüp, toplanan numuneyi güvenli bir şekilde saklayıp, gezegenimize taşıyacak.

NASA

*Yukarıdaki görüntüde, numune kabının mühürlenmiş halini görüyorsunuz.

Konuyla ilgili açıklamalar, Mars görevinin üst düzey yöneticilerinden Ken Farley tarafından yapıldı. Farley, toplanan numunenin çok önemli olduğunu çünkü Mars’ta yaşam olup olmadığına dair az da olsa delile sahip olabileceğini söyledi. Ancak bunun Mars’taki tüm yaşam belirtilerini sunmayacağını söyleyen NASA yöneticisi, keşfedilecek çok fazla krater olduğunu ve her kraterde toplanacak numunelerle çok daha fazla bilgi sahibi olunabileceğini belirtiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.